Η ηλεκτρική αναβίωση του θρυλικού van της Volkswagen e-Bulli

Το κλασικό hippie όχημα συνάντησε την τεχνολογία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 24 Μαρτίου 2020

Η Volkswagen αποκάλυψε το νέο Microbus concept που είχε στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό και ακολουθεί τις εκδόσεις άλλων μυθικών οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας όπως τα ID Beach Buggy και ID Buzz Cargo.

Η ηλεκτρική αναβίωση του θρυλικού van της Volkswagen e-Bulli

Αποφάσισε λοιπόν να λανσάρει στην αγορά μία ηλεκτρική εκδοχή του, τη στιγμή που το θρυλικό van συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής. Το Type 2 Microbus μετατρέπεται στο e-Bulli, το οποίο πλέον δεν θα είναι εξοπλισμένο με τον παλιό κινητήρα βενζίνης αλλά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 82 ίππων και 212 Nm ροπής, που διαμορφώνει την τελική του ταχύτητα στα 130 χλμ/ώρα - και αυτή είναι σίγουρα μία καλύτερη επίδοση από την παλιά, τροφοδοτούμενη με βενζίνη, μηχανή. 

VOLKSWAGEN ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VAN 2
VOLKSWAGEN ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VAN 3
VOLKSWAGEN ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VAN 4
VOLKSWAGEN ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VAN 5

Η μπαταρία στην καρδιά του e-Bulli είναι χωρητικότητας 45 Kwh και προσφέρει αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Μαζί με την eClassics, την εταιρεία μετατροπών που έχει έδρα στη Στουτγάρδη και διατηρεί μακροχρόνια με τη Volkswagen, το γερμανικό brand διαμόρφωσε και το εσωτερικό του οχήματος, κρατώντας ωστόσο όλα τα κλασικά στοιχεία και προσαρμόζοντας αρκετές νέες λειτουργίες και features. Κάποια από αυτά είναι το ηχοσύστημα Bluetooth όπως και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Η τιμή του e-Bulli ανέρχεται στις €65.000.

VOLKSWAGEN ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VAN 6

Διάβασε ακόμη για τη διαχρονική φινέτσα της Ferrari 275 GTS του 1966, την εκθαμβωτική ομορφιά της Porsche Cayenne Coupe και το ποθητό supercar Dallara Stradale.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαχρονική φινέτσα της Ferrari 275 GTS του 1966

Μία από τις σπανιότερες Ferrari που υπάρχουν αναζητά νέο γκαράζ.

Η ιστορία της Maserati

Καθώς το ιταλικό luxury brand περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, κάνουμε μία αναδρομή στη μοναδική πορεία του μέσα στα χρόνια.