H Mercedes κάνει delivery τα νέα της αυτοκίνητα

Ο κορονοϊός φαίνεται να αλλάζει και την αγορά αυτοκινήτων.

Οι online αγορές σημειώνουν τεράστια αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που θέλουν τον κόσμο στις περισσότερες χώρες του πλανήτη να βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι. Από τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά δεν απουσιάζουν και τα αυτοκίνητα: Ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα διάφορες κινεζικές εταιρείες στην ασιατική χώρα παραδίδουν κατ΄οίκον τα μοντέλα των αγοραστών τους, χωρίς καμία φυσική επαφή με τον "ντελιβερά".

Το εν λόγω trend έφτασε και στην Ευρώπη, με την Mercedes να είναι η πρώτη εταιρεία που προχωρά σε αυτή την ενέργεια για όσους επιλέξουν να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω του site της. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινίασε μία καινούρια υπηρεσία όπου ο εν δυνάμει πελάτης μπορεί να διαμορφώσει και να αγοράσει το αυτοκίνητό του ηλεκτρονικά, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για παράδοση έξω από την πόρτα του σπιτιού του - κυριολεκτικά. Ασφαλώς, πρόκειται για μία ενέργεια της Mercedes ώστε να διατηρήσει την επαφή της με το κοινό αλλά και για να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον να έχει νέο αυτοκίνητο αμέσως μόλις λήξει η καραντίνα. 

H Mercedes κάνει delivery τα νέα της αυτοκίνητα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Mercedes λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια, ενώ το 2017 προστέθηκε σε αυτό και η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένων αμαξιών. Ανανεώθηκε σημαντικά τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που αποδεικνύεται κάτι εξαιρετικά επιτυχημένο καθώς τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε σημαντικά η επισκεψιμότητά του αλλά και η δραστηριότητα μέσω αυτού. 

Από τον τελευταίο μήνα του 2019 μέχρι και σήμερα, το Mercedes New Vehicle Online Store έχει προσελκύσει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.000 διαφορετικά μοντέλα. Η αγορά τους περιλαμβάνει στο γενικότερο πακέτο και δωρεάν παράδοση, με την υπηρεσία delivery να είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στη Γερμανία αλλά να αναμένεται να επεκταθεί και σε γειτονικές, αρχικά, χώρες.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για την απίθανη συλλογή αυτοκινήτων του Iggy Pop, την off-road πολυτέλεια της Jaguar F-Pace και το πρώτο supercar του κόσμου που αναζητά νέο γκαράζ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος