H Brabham αποκάλυψε το πρώτο της supercar

Το BT62 δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις την Brabham, μάθε πως πρόκειται για μία βρετανική εταιρεία που κατασκεύαζε αγωνιστικά αυτοκίνητα και συμμετείχε με δική της ομάδα στο πρωτάθλημα της Fromula 1. Ιδρύθηκε το 1960 ως Brabham Racing Organisation από τους Αυστραλούς Jack Brabham (πρώην οδηγός αγώνων) και Ron Tauranac (σχεδιαστής). Με τον πρώτο ως ιδιοκτήτη και ταυτόχρονα οδηγό, η ομάδα κατέκτησε τα μοναδικά της πρωταθλήματα κατασκευαστών και τα δύο πρώτα πρωταθλήματα οδηγών τη σεζόν 1965-66, κατορθώνοντας να μείνει στην ιστορία ως ο μοναδικός πρωταθλητής που οδηγούσε αυτοκίνητο με το όνομά του. 

H Brabham αποκάλυψε το πρώτο της supercar
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BRABHAM BT62 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BRABHAM BT62 3

Κατά τη δεκαετία του '60 το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μίλτον Κέινς του Λονδίνου ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αγωνιστικών μονοθεσίων στον κόσμο, έχοντας κατασκευάσει πάνω από 500 αντίτυπα που απευθύνονταν σε ομάδες χαμηλότερων διοργανώσεων, καθώς και σασί για άλλες ομάδες της F1. Ήταν επίσης η πρώτη κατασκευάστρια που χρησιμοποίησε αεροσήραγγα για να βελτιώσει την αεροδυναμική των οχημάτων της - μια πρακτική που έως τότε χρησιμοποιείτο μόνο στη ναυπήγηση αεροπλάνων.

Σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά τα χρόνια της δόξας στα σιρκουί, η Brabham αποκαλύπτει το νέο της project, ένα supercar που σχεδιαζόταν για αρκετά χρόνια και πάνω στο οποίο δούλεψε μία ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών με εμπειρία στις McLaren, Aston Martin, Ferrari, General Motors, Koenigsegg και Tesla. Το BT62 συστήνεται ως το πρώτο hypercar του κόσμου που φτιάχτηκε σχεδόν αποκλειστικά για την πίστα. Διαθέτει ένα εντυπωσιακό σώμα από ανθρακονήματα, έναν πανίσχυρο V8 κινητήτα 700 ίππων, ενώ ζυγίζει 1.088 κιλά. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BRABHAM BT62 4
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BRABHAM BT62 5
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BRABHAM BT62 6

Θα κατασκευαστούν μόλις 70 αντίτυπα, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η τιμή του κάθε κομματιού.


Διάβασε ακόμη για το συλλεκτικό, μικρό θηρίο με στυλ Mini John Cooper Works GP, τα αυτοκίνητα στο γκαράζ του David Beckham, τη γοητευτική ιδιαιτερότητα των Ferraris Pininfarina και το  πρωτότυπο της μυθικής Pontiac Banshee που βγαίνει στο σφυρί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.