GT-R50, το απόλυτο supercar της Nissan

Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύφθηκε.

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα projects στον κόσμο των 4 τροχών αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Το περιβόητο Nissan GT-R50 της Italdesign είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού και μηχανικής και ένα supercar που δημιουργήθηκε για την 50ή επέτειο του GT-R αλλά και εκείνη της Italdesign. 

Το GT-R50 βασίζεται σχεδιαστικά στο πιο πρόσφατο GT-R Nismo και είναι εξοπλισμένο με έναν συναρμολογημένο στο χέρι κινητήρα 38RETT V6 3.8 λίτρων, που αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής. Μόνο τυχαίο δεν είναι το προσωνύμιο Godzilla που του έχει αποδοθεί. 

GT-R50, το απόλυτο supercar της Nissan

"Οι πελάτες μας έχουν απολαύσει την εξατομικευμένη εμπειρία που προσφέρει η Italdesign, η οποία έχει μακρά παράδοση στην εξειδικευμένη κατηγορία των εξαιρετικά σπάνιων, ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων υψηλής απόδοσης. Η εμπειρία τους με το GT-R50 ήταν απίστευτη και μπορώ να πω από πρώτο χέρι ότι κάθε αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα ένα μοναδικό αριστούργημα", δήλωσε ο Bob Laishley, διευθυντής προγραμματισμού σπορ αυτοκινήτων της Nissan, που ευελπιστεί πως το εν λόγω μοντέλο θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε πολλά άλλα αμάξια της κατηγορίας του, επεκτείνοντας μοιραία και τη γραμμή παραγωγής. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ NISSAN GT-R50 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ NISSAN GT-R50 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ NISSAN GT-R50 1

Ο Jörg Astalosch, διευθύνων σύμβουλος της Italdesign, συμπλήρωσε από την πλευρά του πως "είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα, μετά από εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες για όλους. Αφού έπρεπε να αναβάλλουμε την παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και, μετά τη μερική διακοπή των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων λόγω του COVID-19, επιστρέψαμε σε πλήρη λειτουργία στις αρχές Μαΐου. Τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2021, όπως είχε προγραμματιστεί. Δεν είναι τυχαίο που παρουσιάσαμε το αυτοκίνητο στην πίστα Tazio Nuvolari: Είναι το μέρος όπου κάνουμε όλες τις δοκιμές ρουτίνας, απαραίτητες για την έγκριση τύπου των οχημάτων που προορίζονται σε διάφορες αγορές, κάτι που  πρόκειται να ολοκληρώσουμε και για το GT-R 50".

Το Nissan GT-R50 θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίτυπα, κάθε ένα από τα οποία θα κοστίζει €1.000.000. Οι κάτοχοί τους, μετά από προ-παραγγελία, θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους προς τος τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021. 


Διάβασε ακόμη για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που μάλλον θα είναι εδώ μέχρι το 2023, τα αμάξια στο γκαράζ του Michael Jordan, το πρώτο supercar της Brabham και το συλλεκτικό, μικρό θηρίο με στυλ Mini John Cooper Works GP.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.