H Ιωάννα Τούνη, o Mad Clip και o Μίκης Θεοδωράκης

Ο θρήνος, ακόμη και στην εποχή των social media, ίσως οφείλει να παραμένει προσωπική υπόθεση.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 03 Σεπτεμβρίου 2021

Υπό κανονικές συνθήκες δεν φανταζόμασταν ποτέ πως για τον οποιονδήποτε λόγο θα βάζαμε στην ίδια πρόταση τα τρία ονόματα του τίτλου (ok, τα δύο πρώτα μπορεί). Η 2η ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2021 όμως έμελλε να μείνει στην ιστορία τόσο για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο στα 96 του χρόνια όσο και για τον απροσδόκητο χαμό του δημοφιλούς τράπερ Mad Clip σε τροχαίο, μόλις στα 34 του χρόνια. Και κάπου εδώ έρχονται να μπουν στο παιχνίδι τα social media και, κατ' επέκταση, η Ιωάννα Τούνη.

Διαδικτυακά RIPs και ορθή χρήση

Όπως ήταν φυσιολογικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα τόσο για τον τεράστιο Έλληνα συνθέτη όσο και για τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη της trap. 

> Διάβασε ακόμη: Άκης Τσοχατζόπουλος, βίος και πολιτεία

Ο μέσος χρήστης του Facebook, του Instagram, του Twitter ή ακόμη και του TikTok είναι αδύνατον να μην σχολιάσει/ανεβάσει κάτι σχετικά με τα πιο δυνατά θέματα της επικαιρότητας, που στην προκειμένη περίπτωση και για την χθεσινή ημέρα ήταν δυστυχώς δυσάρεστα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκασμένος να το κάνει. Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο στα σόσιαλ που να επιβάλλει, σε ένα γενικότερο πλαίσιο ορθής χρήσης, να σχολιάζεις τα πάντα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ποστάρει/γράφει/σχολιάζει ό,τι θέλει, όταν θέλει και όπως θέλει - αρκεί πάντοτε να μην επιτίθεται ή προσβάλλει κάποιον άλλον με τρόπο που δεν ακουμπά στους κανόνες. Και 'κρίνεται' ή απλά σχολιάζεται γι' αυτό από το εκάστοτε κοινό του.

Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα και η Ιωάννα Τούνη. Η γνωστή influencer έχει κατά καιρούς βρεθεί στο επίκεντρο - άλλοτε για σωστούς και άλλοτε για όχι και τόσο σωστούς λόγους σχετικά με τις τοποθετήσεις της μέσω Instagram

Σύμφωνα με την ίδια λοιπόν και όσα ανέφερε μέσω Instastory της, αρκετοί της έστειλαν μηνύματα αποδοκιμασίας καθώς δεν ανέβασε κάτι είτε για τον Mad Clip είτε για τον Μίκη Θεοδωράκη. 

H Ιωάννα Τούνη, o Mad Clip και o Μίκης ΘεοδωράκηςInstagram/ j.touni

Συγκεκριμένα, έγραψε χαρακτηριστικά σε Instastory της: "Έχω λάβει σήμερα ένα χαμό μηνύματα για ένα τόσο τραγικό συμβάν. Και ποσό αναίσθητη είμαι που δεν ανέβασα κάτι. Έχουμε φτάσει να πιστεύουμε πως ο κόσμος θρηνεί και συμπάσχει μέσα από τα stories και το Instagram. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Mad Clip. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη. Εύχομαι ολόψυχα καλό παράδεισο. Αυτό βέβαια το ευχήθηκα και πριν. Αλλά μάλλον αν δεν το ανεβάσω στο Ιnstagram δεν πιάνεται".

Το πρόβλημα δεν είναι η (κάθε) Τούνη

Θέλεις να σου πω τι καταλαβαίνω από όλο αυτό; Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του κοινού των social στην Ελλάδα έχει μπερδέψει την βούρτσα με... ξέρεις τι. Αλλά δεν θα έπρεπε αυτό να αποτελεί (δυσάρεστη πάντοτε) έκπληξη από τη στιγμή που είναι κάτι παραπάνω από προφανές το τεράστιο έλλειμα παιδείας, κουλτούρας και ενσυναίσθησης σε κάθε επίπεδο. Μην το πάμε πολύ μακριά, δες για παράδειγμα τι συμβαίνει στο -πολύ πιο σοβαρό θέμα- της δημόσιας υγείας εν μέσω κορονοϊού, τους εμβολιασμούς και τον κάθε λογής ψεκασμένο. 

> Διάβασε ακόμη: Αρνητές των εμβολίων ή μήπως αρνητές της πραγματικότητας;

Για κάποιο λόγο, μεγάλη μερίδα των social απαίτησε από την Ιωάννα Τούνη να τοποθετηθεί (και) γι' αυτό. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει το πώς αντιμετωπίζει κανείς ένα τέτοιο περιστατικό, τον θάνατο ή τον θρήνο είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Και δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κανέναν, πολύ περισσότερο στα σόσιαλ. Η ίδια η Τούνη έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει πολλές άστοχες τοποθετήσεις. Αλλά εδώ ίσως και να μην χρειαζόταν να επικριθεί. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο από έναν, δύο ή περισσότερους ακολούθους της (ή απλά από haters).

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος