Ένα σπίτι καθρέφτης, ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι

Άνετo, σχεδόν αόρατo, λούζεται από φυσικό φως και κοστίζει πολύ λίγο.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 13 Φεβρουαρίου 2024

Οι σχεδιαστές της Hypedome έχουν εφεύρει κάτι πραγματικά ασυνήθιστο για τα δεδομένα της σύγχρονης πολεοδομίας και των κατασκευών. Η ιδέα προέρχεται από την περίοδο της πανδημίας: όταν πολλοί από εμάς συνέχισαν να εργάζονται από το σπίτι και συνειδητοποίησαν ότι ναι, μεν, είναι όντως δυνατή η εργασία από το σπίτι για πολλά επαγγέλματα, αλλά υπάρχει έλλειψη χώρου για ηρεμία και οργάνωση. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα των κατοικήσιμων θόλων, στους οποίους μπορεί κανείς να βρει ηρεμία, φυσικό φως, αλλά και άνεση και ευεξία.

Πρόκειται για μικρά, εντελώς διαφανή σπίτια που αφήνουν το φως του ήλιου να περάσει (πράγμα που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα), αλλά και που γίνονται καθρέφτες, αν χρειαστεί, για να διατηρηθεί η απόλυτη ιδιωτικότητα.

Ένας θόλος για πολλές χρήσεις

Το όλο σκεπτικό είναι απλό: πρόκειται για "θόλους" κήπων, στους οποίους μπορείς να πηγαίνεις για δουλειά, να διαβάζεις, να πραγματοποιείς τις διαδικτυακές σου συναντήσεις και να κάνεις τα επαγγελματικά σου τηλεφωνήματα. Μπορούν όμως να γίνουν ακόμη και σολάριουμ, για να μείνεις μαυρισμένος για περισσότερο χρόνο και να απολαύσεις το φυσικό φως.

Ένα μικρό, αλλά λειτουργικό και διαφανές σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, πέρα από το να χαρίζει στον οργανισμό μας ενδορφίνες και βιταμίνη D. Αν είναι καλά τοποθετημένο στην εξοχή, σε έναν κήπο ή κοντά σε δέντρα και θάμνους, μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη θέα της φύσης. Τα ψυχολογικά οφέλη είναι τεράστια.

Σπίτι-θόλοςEsquire IT

Τα πλεονεκτήματα ενός διαφανούς μίνι σπιτιού

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι όταν χρησιμοποιείται ως χώρος ανάγνωσης ή ως γραφείο, χωριστά από το σπίτι στο οποίο ζει κανείς, γίνεται πολύ εύκολο να βρει κανείς ησυχία, γαλήνη και συγκέντρωση. Η εργασία, επομένως, γίνεται ευκολότερη, ιδίως για όσους εργάζονται από το σπίτι.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για μικρούς θόλους που θερμαίνονται εύκολα. Και ότι, επομένως, εκτός από τη χρήση τους την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι πολύ άνετοι και τους ψυχρότερους μήνες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος