Η καλύτερη συμβουλή για φέτος το καλοκαίρι

Ναι, καλά κατάλαβες έχει να κάνει με τις διακοπές.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 07 Ιουλίου 2020

Οι διακοπές σε κάνουν χαρούμενο το καλοκαίρι. Άλλωστε μετά από περίπου δύο μήνες αναγκαστικής καραντίνας, όπου λογικά μέτρησες ξανά και ξανά κάθε πλακάκι στο μπάνιο σου ενώ ένιωθες ότι θα πεθάνεις από βαρεμάρα, η σκέψη και μόνο ότι μπορείς να ξεφύγεις από τη μουντή καθημερινότητα σε γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα. Η ερώτηση όμως παραμένει: Φέτος, και κάτω από αυτές τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες, θα πρέπει ή όχι να πας για διακοπές; Ο Ap Dijksterhuis, εξειδικευμένος ψυχολόγος απάντησε στις ερωτήσεις του ολλανδικού Esquire σχετικά με το ζήτημα λέγοντας ένα βροντερό "ναι".

Ο Dijksterhuis είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Wie (niet) reist, is gek [σ.σ: Όποιος (δεν) ταξιδεύει είναι τρελός), που όπως φανερώνει και ο τίτλος τος αποτελεί έναν ύμνο στα ταξίδια, και μέσα στο κείμενό του τονίζει όλα εκείνα τα θετικά που προκαλεί η εν λόγω διαδικασία στο μυαλό μας: Κρατά τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση, μας δίνει έμπνευση, μας κάνει πιο δημιουργικούς, βοηθά στο διαλύσουμε τις προκαταλήψεις που κουβαλάμε, μας γεμίζει με χαρά και, τέλος, αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής μας. Με άλλα λόγια, ακόμα και κάτω από τις φετινές δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να είσαι τρελός για να μην πας διακοπές.

Η καλύτερη συμβουλή για φέτος το καλοκαίρι

"Νιώθω πως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν και ότι θα χρειαστεί να ξεχάσουν τις διακοπές για φέτος. Αν, όμως, ο μοναδικός λόγος που δε θέλουν να πάνε είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την COVID-19, τότε έχω μια συμβουλή για αυτούς: Να πάνε" ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του εξειδικευμένου ψυχολόγου.


Οι φίλοι, συγγενείς, γνωστοί και γείτονες που θα κλείσουν διακοπές ίσως παρασύρουν και τους υπόλοιπους Ολλανδούς πολίτες.


Φυσικά, τόνισε ότι θα πρέπει να το κάνουν λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ιδανικά ίσως θα έπρεπε να ξεχάσουν για φέτος τους μακρινούς προορισμούς ενώ τόνισε ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης ο κίνδυνος προσβολής από κορονοϊό είναι πια πολύ μικρός. 

Τι δείχνει ολλανδική έρευνα

Τα στοιχεία από πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε πριν δύο εβδομάδες στην Ολλανδία ανάμεσα σε 29 χιλιάδες ανθρώπους έδειξαν πως οι μισοί (!) δε σκοπεύουν να πάνε φέτος διακοπές. Αντίθετα, το υπόλοιπο ένα τρίτο έχει ήδη κάνει κρατήσεις για ταξίδια ενώ το 42% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν πρόκειται να φύγει εκτός χώρας.

Όλα αυτά, όμως, ίσως αλλάξουν τις επόμενες μέρες αφού είναι πολύ πιθανό το περίφημο FOMO (σ.σ: ο φόβος του να χάσεις κάποια ευκαιρία να περάσεις καλά) να κάνει τη δουλειά του. Οι φίλοι, συγγενείς, γνωστοί και γείτονες που θα κλείσουν διακοπές ίσως παρασύρουν και τους υπόλοιπους Ολλανδούς πολίτες. Κάτι, δηλαδή, που θα μπορεί να βοηθήσει και τις μεσογειακές οικονομίες που εξαρτιούνται από τον τουρισμό και σχεδόν σίγουρα θα δοκιμαστούν τους επόμενους μήνες.

Από: Esquire NL


φωτογραφία © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φωτογράφος που φέρνει το Χόλιγουντ στο Instagram

Το όνομά του είναι Steve Peterson και η δουλειά του είναι να βρίσκει τα film locations των ταινιών.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου που βρίσκονται πάνω στο νερό

Διαμονή πέντε αστέρων, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.