Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσει κάποιος μετά την πανδημία

Τα μέρη που προέκυψαν από το ετήσιο, έγκριτο report Expat Insider.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Δεκεμβρίου 2020

Αν μπορούσες να επιλέξεις για βάση σου οποιαδήποτε πόλη του πλανήτη, ποια θα ήταν; Ξέρεις, εκείνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι καλύτερες πόλεις του κόσμου όταν τελειώσει η πανδημία. Ίσως το δεύτερο lockdown να δημιουργεί εμπνεύσεις και επιθυμίες για πόλεις που θα φανταζόσουν ως το ιδανικότερο μέρος για να ζεις και να δουλεύεις αλλά η πραγματικότητα ίσως και να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτό που έχεις στο μυαλό σου

Τι είναι το Expat Insider

Περισσότερες και πολύ πιο ασφαλείς πληροφορίες για τα παραπάνω αλλά κυρίως για κάποιες πόλεις που πληρούν σημαντικά κριτήρια για την post-Covid καθημερινότητα, περιέχονται στο ετήσιο report Expat Insider, που βασίζεται σε μία μεγάλη έρευνα του InterNations. Το τελευταίο είναι μία μεγάλη κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι έχουν ζήσει σε πολλές και διαφορετικές πόλεις του κόσμου, καταγράφοντας εμπειρίες, στοιχεία και εντυπώσεις από τη ζωή σε αυτές. 

Η έρευνά τους περιλαμβάνει τις απόψεις 15.000 ατόμων, που συνέταξαν μία έκθεση με βάση παραμέτρους όπως το κόστος και την ποιότητα ζωής, τις ευκαιρίες εργασίας, την ευκολία στην καθημερινότητα, τις υποδομές και την αμεσότητα και τον τρόπο που αντέδρασαν το υγειονομικό σύστημα και οι τοπικές αρχές κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσει κάποιος μετά την πανδημία

Η τελική λίστα περιλαμβάνει 66 πόλεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την πρώτη δεκάδα να μην έχει καμία σχέση με όσα θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Οι απροσδόκητες πρωταγωνίστριες

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βαλένθια, με μία ακόμη πόλη της Ισπανία να ακολουθεί, το Αλικάντε. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας Λισαβόνα, η Πόλη του Παναμά στο ομώνυμο κράτος της κεντρικής Αμερικής και η ασιατική πόλη-κράτος Σιγκαπούρη. 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 2
ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 3

Στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν ακόμη η Μάλαγα (Ισπανία), το Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), η Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), η Μαδρίτη (Ισπανία) και το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Στον αντίποδα, η Πόλη του Κουβέιτ (Κουβέιτ) βρίσκεται στην τελευταία θέση, με τις Ρώμη (Ιταλία), Σεούλ (Νότια Κορέα), Μιλάνο (Ιταλία), Ναϊρόμπι (Κένυα) και Παρίσι (Γαλλία) να υπάρχουν στις 5 θέσεις πριν από το τέλος. Η Αθήνα συναντάται στην 50ή θέση της λίστας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.