Στη Σαμοθράκη για γιόγκα

Πόλος έλξης για τους Ευρωπαίους λάτρεις της γιόγκα το νησί της Βόρειας Ελλάδας.

Γράφει: Esquire Editors 29 Οκτωβρίου 2021

Σε τάση που ήρθε για να μείνει εξελίσσεται η αγάπη που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια τουρίστες ανά τον κόσμο οι οποίοι επιλέγουν τη Σαμοθράκη για να παρακολουθήσουν σεμινάρια γιόγκα.

Αυτό το διάστημα βρίσκονται στο νησί τρία γκρουπ, κυρίως δυτικοευρωπαίων (κατά κύριο λόγο Άγγλων, Γάλλων και Ιταλών), το καθένα αριθμεί σαράντα έως πενήντα άτομα, τα οποία θα παραμείνουν στο μυστηριακό νησί της Βορείου Ελλάδας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα προγράμματα γιόγκα, που διαρκούν από τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων είναι από 30 έως 50 ετών, που συνήθως φτάνουν στο νησί κατά μόνας και δημιουργούν φιλίες με τους άλλους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.

Η αυξημένη ζήτηση 

Η κινητικότητα εντείνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια καθώς το νησί επισκέπτονται κάθε χρόνο για διαλογισμό είτε άτομα που το έχουν ξαναεπισκεφτεί είτε άτομα που δελεάστηκαν από αφηγήσεις ευχαριστημένων φίλων τους οι οποίοι παρακολούθησαν τα εν λόγω προγράμματα, είτε άτομα που τα ανακάλυψαν μέσω εξειδικευμένων ιστοσελίδων γκουρού και ανθρώπων που ασχολούνται με τη γιόγκα.

Όπως γράφει το Voria.gr, η ζήτηση για αυτόν τον τύπου τουρισμού προέρχεται εν πολλοίς και από το γεγονός, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με την αρχαία επιστήμη της Ιερής Γεωγραφίας, πως το νησί αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη, που βοηθούν τον διαλογισμό και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Οι συμμετέχοντες στα γκρουπ που αυτό το διάστημα βρίσκονται στη Σαμοθράκη διαμένουν σε ξενοδοχεία, παρακολουθούν τα σεμινάρια γιόγκα, ωστόσο για διήμερα ή τριήμερα βγαίνουν από τα ξενοδοχεία όπου φιλοξενούνται δίνοντας ζωή και αποτελώντας βασικούς αιμοδότες για το νησί.

H Σαμοθράκη μπήκε, λοιπόν, στο στόχαστρο αυτών των τουριστών, που αγαπούν το διαλογισμό και διαθέτουν υψηλά βαλάντια. Τα τελευταία μάλιστα τρία χρόνια καταγράφονται χρόνο με τον χρόνο αυξητικές ροές, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.

Σημειώνεται πως οι περίοδοι που επιλέγεται η Σαμοθράκη για σεμινάρια γιόγκα είναι είτε στην αρχή της τουριστικής σεζόν, τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου, είτε το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Δεν λείπουν μάλιστα και οι περιπτώσεις κάποιων που τελικά ξεχειμωνιάζουν στο νησί καθώς μοιάζουν να το… ερωτεύονται και συχνά αναζητούν και κάποιο ακίνητο προκειμένου να επενδύσουν.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 μοναδικά πρωτότυπα της Ferrari

Ένα ταξίδι στα πρωτότυπα της Ferrari είναι αρκετό για να νοσταλγήσεις μια ολόκληρη εποχή, κυρίως όταν στην τωρινή το "βρες τις διαφορές" μεταξύ των αυτοκινήτων είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος.

Γραφει TopGear

Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, βγαλμένο από τη ζωή των εκατομμυριούχων.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κι αν η γρηγορότερη διαδρομή στο GPS είναι και η πιο επικίνδυνη;

Μετά από έρευνα, ασκείται πίεση τα GPS, εκτός από την πιο γρήγορη διαδρομή, να δείχνουν και την πιο ασφαλή.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα υπέροχα αυτοκίνητα έργα τέχνης της BMW

Διάσημοι καλλιτέχνες, αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο αμάξωμα εμβληματικών μοντέλων της BMW, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Γραφει TopGear

NTZNS: Η ελληνική startup που φέρνει στο Metaverse την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Η μόδα ανέκαθεν αντικατόπτριζε το πνεύμα της εποχής μας, αντανακλώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας.