Διακοπές στα 5 πιο οικονομικά ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με τα Greciamia και Greecetravelideas αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που μπορείς να την βγάλεις σχετικά φθηνά.

Μπορεί τα προηγούμενα καλοκαίρια να συναντούσαμε Ιταλούς κυρίως στο Ιόνιο, λόγω ιστορίας και γεωγραφίας, όμως πλέον έχουν ξεχυθεί παντού. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ιταλοί αφήνουν την πατρίδα τους για τις ελληνικές θάλασσες και πλέον τα ιταλικά ταξιδιωτικά sites έχουν ειδικές στήλες για τις... made in Greece διακοπές. Το ιταλικό Esquire συγκέντρωσε τις επιλογές που προτείνουν το Greecetravelideas και το Greciamia και παρουσιάζει τα 5 πιο οικονομικά ελληνικά νησιά.

Μπορεί να διανύουμε το δεύτερο μισό του Αυγούστου πια, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, όμως υπάρχουν ακόμη και τώρα ορισμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί που μπορεί να είναι πιο affordable. Σίγουρα για τους γείτονές μας τουλάχιστον. 

> Διάβασε ακόμη: Τα 'πράσινα' ελληνικά νησιά σύμφωνα με το National Geographic

Το ιταλικό Esquire αναφέρει ότι η χώρα μας είναι γεμάτη από νησιά και όλα είναι πανέμορφα. "Αν βρεθούμε στην κατάσταση να πρέπει να επιλέξουμε πού θα ταξιδέψουμε στην Ελλάδα για να εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, τότε η απάντηση μπορεί να βρεθεί μόνο στους καταλόγους των φθηνότερων τόπων." Στη συνέχεια παραθέτει τα νησιά που διάλεξαν οι δύο σελίδες που είναι αφιερωμένες στην Ελλάδα.

Greciamia 

  1. Νάξος
  2. Κάλυμνος
  3. Γαύδος
  4. Σκόπελος
  5. Λήμνος

Greecetravelideas

  1. Άνδρος
  2. Αίγινα
  3. Νάξος
  4. Κρήτη 
  5. Θάσος

Όπως παρατηρεί κανείς, η Νάξος βρίσκεται και στις δύο λίστες και πράγματι το νησί πολιορκείται τα τελευταία χρόνια από τους Ιταλούς, ενώ εκεί θα συναντήσουμε και μία από τις καλύτερες ιταλικές κουζίνες των Κυκλάδων.

> Διάβασε ακόμη: Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Οι κατατάξεις μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, αλλά μπορούμε να τις εμπιστευτούμε: "Για να εξοικονομήσετε χρήματα στην Ελλάδα, πρέπει απλώς να επιλέξετε τα σωστά μέρη" κλείνει το άρθρο και δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης