Με ένα τατουάζ ταξιδεύεις δωρεάν στην Αυστρία για ένα χρόνο

Φυσικά, δε μιλάμε για αυτά που ήδη έχεις.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 20 Σεπτεμβρίου 2023

Στις παράξενες ειδήσεις της ημέρας έρχεται να προστεθεί το αποκορύφωμα αυτών, απευθείας από την Αυστρία: ένα τατουάζ μπορεί να σου εξασφαλίσει δωρεάν ταξίδια ενός χρόνου. Ναι, καλά διάβασες. Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα και θα σου εξηγήσουμε, ακριβώς, πως λειτουργεί αυτό, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή.

Ο αυστριακός υπουργός που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή πρότεινε μια διαφημιστική εκστρατεία που θα εξυπηρετούσε την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη δυνατότητα αγοράς του ενιαίου εισιτηρίου, του λεγόμενου Klimaticket (δηλαδή του "εισιτηρίου για το κλίμα"). Δηλαδή, ένα ετήσιο εισιτήριο διαρκείας για τα τρένα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αποτέλεσμα της κυκλοφορίας αυτού του εισιτηρίου, θα είναι να μειωθεί αισθητά η κίνηση στους δρόμους, αφού όλο και περισσότεροι πολίτες θα χρησιμοποιούν πλέον τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Το μόνο πρόβλημα; Το Klimaticket κοστίζει 1000 ευρώ.

Κάπως έτσι, ο υπουργός προκειμένου να το κάνει πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, πρότεινε την παράξενη ιδέα που αναφέραμε νωρίτερα: όποιος το κάνει τατουάζ θα έχει δωρεάν μετακινήσεις για ένα χρόνο.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές εφημερίδες, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν. Άλλοι επέκριναν την εν λόγω προσφορά, άλλοι γέλασαν και, φυσικά, υπήρχαν και εκείνοι που πήραν την πρόταση στα σοβαρά, λέγοντας ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν το τατουάζ. Γιατί όχι;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος