Το απόλυτο μαξιλάρι για ύπνο εν κινήσει

Σε τι χρησιμεύει; Κρατά υγιή τον αυχένα και νηφάλιο τον εγκέφαλο.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 18 Οκτωβρίου 2018

Ο ύπνος εν κινήσει -σε αεροπλάνα, λεωφορεία ή τρένα- αποτελεί έναν άνετο τρόπο να περνά ταχύτερα ο χρόνος (εξαιρώντας τα τεράστιας ζωτικής σημασίας ευεργετήματα ενός καλού ύπνου, έστω και ολίγων λεπτών). Μια 12άωρη -και πλέον- υπερατλαντική πτήση, όπως και ένα 8ωρο ταξίδι με το ΚΤΕΛ (π.χ. Αθήνα-Κέρκυρα), είναι καταστάσεις που δεν επιτρέπουν στο κεφάλι να διαχειριστεί με άνεση το όλο σκηνικό. Ιδίως όταν μιλάμε για μια πολύωρη, άβολη θέση του αυχένα. Υπάρχουν μαξιλάρια ταξιδιού, θα πεις, εννοώντας εκείνα τα παραφουσκωμένα μπαλονάκια-μισοφέγγαρα, που θυμίζουν νάρθηκα για θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου. Ξέχνα τα. Περισσότερο κουράζουν παρά χαλαρώνουν.

Ευτυχώς, ένα καινοτόμο κι αληθινά επαναστατικό μαξιλάρι ταξιδιών, που ονομάζεται Trtl (από την σύντμηση της λέξης Turtle -χελώνα) και το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτε από ένα απλό κασκόλ, έρχεται να δώσει την πιο ευεργετική λύση για τον αυχένα, το κεφάλι και το σώμα σου το ίδιο, όταν είσαι υποχρεωμένος να ταξιδέψεις για πάνω από δυο ή τρεις ώρες με μέσα μαζικής μεταφοράς. 
Το απόλυτο μαξιλάρι για ύπνο εν κινήσει
Ο Michael Corrigan και ο David Kellock, μηχανικοί από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, έπειτα από 5 χρόνια σκληρής έρευνας, εφηύραν το μαξιλάρι-κασκόλ Trtl, το οποίο είναι φτιαγμένο από μαλακές μικροΐνες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε σχήμα κεφαλής, λαιμού και αυχένα. Το ύφασμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζει τεχνικές ήπιου μασάζ με 80 διαφορετικές παραλλαγές μαλάξεων. 
Αν δεν μπορέσεις να κοιμηθείς στο αεροπλάνο, στο βαπόρι ή στο πούλμαν με το Trtl περασμένο στο λαιμό σου, μάλλον έχεις μια πολύ βαριά συνείδηση.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος