Οι experts του κρασιού λατρεύουν αυτή την περιοχή της Ιταλίας

Ανάμεσα από την Φλωρεντία και το Arezzo βρίσκεται το Tenuta Sette Ponti. Εκεί φτιάχνεται ένα από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Φεβρουαρίου 2020

To Oreno, που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από το Μιλάνο, δεν είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός της Ιταλίας. Η μικρή κωμόπολη πλέον έχει ελάχιστους κατοίκους καθώς οι περισσότεροι μετακόμισαν είτε στο Μιλάνο, είτε στην γειτονική Monza, μετά την εκβιομηχάνιση της ευρύτερης περιοχής. 

Υπάρχουν όμως κάποιοι που το γνωρίζουν καλά: οι wine lovers. Κι αυτό γιατί το Oreno (τόπος καταγωγής της οικογένειας Moretti που το φτιάχνει) έχει δώσει το όνομά του σε ένα από τα κορυφαία ιταλικά κρασιά αυτή την εποχή: ένα super Tuscan -έτσι ονομάζουν εκείνα τα κρασιά που υψηλού κύρους και γοήτρου, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και η παραγωγή τους είναι περιορισμένη- που παράγεται από τα σταφύλια των αμπελώνων του Tenuta Sette Ponti, στα νοτιοανατολικά της πόλης της Φλωρεντίας και μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη του Arezzo. 

Οι experts του κρασιού λατρεύουν αυτή την περιοχή της Ιταλίας

Το βραβευμένο ως καλύτερο ιταλικό κρασί για το 2017 προέρχεται από τα 330 εκτάρια του Antonio Moretti Cuseri, ο οποίος είναι γνωστός στον χώρο της αγοράς και από την εμπλοκή του με άλλα brands σε εντελώς διαφορετικούς τομείς (όπως η Prada). Από το 1999 μέχρι σήμερα, το (blend από Merlot και Cabernet Sauvignon) Oreno έχει κατορθώσει να αποσπάσει κάθε είδους βραβεία και σε διεθνές επίπεδο, αλλά δεν είναι το μόνο: Ετικέτες όπως τα Vigna di Pallino και Crognolo που παράγονται επίσης από το οινοποιείο του Moretti Cuseri.

ΟΡΕΝΟ

Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του εδάφους, οι παλιοί αμπελώνες (όπως ο Vigna dell'Impero που φυτεύτηκε το 1935) και η τεχνογνωσία της οικογένειας Moretti που δραστηριοποιείται από τα 50s στον εν λόγω κλάδο έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία των εξαιρετικών κρασιών (κάποιες από τις φιάλες τους είναι αριθμημένες και εξαιρετικά σπάνιες). 

ΟΡΕΝΟ 3

Ασφαλώς, η ευρύτερη περιοχή αποτελεί και προορισμό για εκδρομείς από την κεντρική Ιταλία, που συνδυάζουν την εκπληκτική φύση με ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και γεύματα στους χώρους του οινοποιείου ή στη φύση. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.