Ο Massimo Bottura ανοίγει το πρώτο του ξενοδοχείο

Λίγο έξω από τη Μόντενα, το Maria Luigia είναι το νέο επιχειρηματικό πόνημα του σπουδαίου Ιταλού restaurateur και chef patron.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Φεβρουαρίου 2019

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το κορυφαίο εστιατόριο του πλανήτη για το 2018 και ένας από τους σημαντικότερους μύστες της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια, Massimo Bottura, μαζί με τη σύζυγό του Lara Gilmore, ετοιμάζονται για το επόμενο επιχειρηματικό τους βήμα, που έχει να κάνει με τον κόσμο των ξενοδοχείων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lara t gilmore (@laratgilmore) on

Συγκεκριμένα, ο Bottura και η Gilmore ανοίγουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες έναν πολυτελή ξενώνα που θα ονομάζεται Maria Luigia. Θα στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό 20 λεπτά έξω από την πόλη της Μόντενα και όπως αντιλαμβάνεσαι δεν θα πρόκειται για το τυπικό bed and breakfast μέρος, καθώς σε αυτό θα υπάρχουν παντού πολυτελείς πινελιές και προσεκτικά διαμορφωμένες λεπτομέρειες, το εσωτερικό του θα έχει αρκετά μοντέρνο design ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται μπόλικα έργα καλλιτεχνών όπως οι Matthew Barney, Tracey Emin, και Andy Warhol.

Εκτός από το 12 δωματίων κεντρικό κτίριο, στην έκταση των 20 εκταρίων όπου απλώνεται το Maria Luigia (όνομα που δόθηκε προς τιμήν της μητέρας του Bottura) ο επισκέπτης θα συναντά μεταξύ άλλων μεγάλους καταπράσινους κήπους, ένα γήπεδο τένις και μία πισίνα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casa Maria Luigia (@casamarialuigia) on

Η Gilmore μάλιστα ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τη δημιουργία του ξενοδοχείου όλο το 2018, με τη βοήθεια πολλών γνωστών designers. Από τις λεπτομέρειες που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές, τους επισκέπτες θα περιμένουν στα δωμάτια φιάλες Lambrusco, συνοδεία Parmigiano Reggiano.

Για την ιστορία, οι τιμές στο Maria Luigia θα ξεκινούν από €455/διανυκτέρευση, ενώ κάποιος μπορείς να συνδυάσει τη διαμονή του στο ξενοδοχείο με ένα γεύμα 10 πιάτων στο Osteria Francescana, σε προνομιακή τιμή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Το Maria Luigia δεν είναι το μόνο από τα projects που τρέχει αυτό το διάστημα ο Bottura: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει το εστιατόριο Torno Subito στο ξενοδοχείο W του Ντουμπάι, ετοιμάζει ένα εστιατόριο σε συνεργασία με την Gucci στο Μπέβερλι Χιλς και ασφαλώς επεκτείνει το σπουδαίο Food for Soul στο Σαν Φρανσίσκο και το Γιουκατάν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.