Οι Κινέζικοι προορισμοί που προκαλούν ίλιγγο

Στην Κίνα έχουν εμμονή με την εντυπωσιακή θέα. Ακομη και όταν το παρακάνουν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Αυγούστου 2019

Αν ένα πράγμα μπορεί να πει κάποιος για τα μέρη που ακολουθούν, είναι πως δεν ενδείκνυνται για εκείνους που φοβούνται τα ύψη. Εντελώς συμπτωματικά βρίσκονται όλα στην Κίνα και είναι η απόδειξη ότι στην αχανή ασιατική χώρα υπάρχει κάποιου είδους εμμονή με spots που προσφέρουν εκπληκτική θέα, την ίδια στιγμή που προκαλούν φόβο και δέος λόγω των σημείων στα οποία είναι τοποθετημένα. 

Το εστιατόριο που προκαλεί vertigo

Οι Κινέζικοι προορισμοί που προκαλούν ίλιγγο

Στο Luoyang της επαρχίας Henan συναντάς ένα μέρος όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, στο όρος Laojun. Το κρεμαστό εστιατόριο που φιλοξενείται εκεί προσφέρει μία εντυπωσιακή θέα, για όσους ασφαλώς δεν φοβούνται τα ύψη. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 επισκέπτες κάθε φορά και θεωρείται 100% ασφαλές.

Ο γυάλινος διάδρομος

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΚΙΝΑ 2

Ένα πανοραμικό spot που με ελάχιστα θα μπορούσε να συγκριθεί. Και πάλι στην επαρχία Henan αλλά αυτή τη φορά στο Xinmi, έχει χτιστεί ένας γυάλινος κυκλικός διάδρομος που αιωρείται στο κενό και σε ύψος 360 μέτρων, σε απόσταση περίπου 30 μ. από την επιφάνεια του υψώματος στο οποίο στηρίζεται. 

Ακόμη ένας γυάλινος διάδρομος

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΚΙΝΑ 1

Προφανέστατα και στην Κίνα υπάρχει κάποιου είδους τουριστικό φετίχ που σχετίζεται με γυάλινους διαδρόμους σε ύψος εκατοντάδων μέτρων. Σε παρεμφερές ύφος με τον προηγούμενο, υπάρχει ένας ακόμη στο βουνό Tianment, που μάλιστα ονομάζεται Panlong, δηλαδή ελαστικός δράκος. Βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων και προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην κοιλάδα της ευρύτερης περιοχής. 

Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του πλανήτη

ΓΥΑΛΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΙΝΑ

Στην περιοχή Zhangjjajje έχει δημιουργηθεί η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο, με μήκος που φτάνει τα 430 μ. και πλάτος περίπου 6 μέτρων. Σχεδιασμένη από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Haim Dotan, στέκεται σε ύψος 300 μ. και μάλλον απευθύνεται σε αρκετά τολμηρούς επισκέπτες.

Το διάφανο spot του Pinggu

ΚΙΝΑ 1

Στην περιοχή Pinggu, στα προάστια του Πεκίνου, μία ιδιόμορφη πλατφόρμα προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη τόσο για το σχεδιασμό της όσο και για την εκπληκτική θέα, σε ένα βραχώδες φαράγγι. Έχει κυκλικό σχήμα και μήκος 33 μ., αρκετά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο lookout που υπάρχει στο Γκραν Κάνιον των ΗΠΑ. Για ακόμη μία φορά, η επιφάνεια της κατασκευής είναι φτιαγμένη από γυαλί. 

Το τελεφερίκ του πάρκου Zhangjiajie

ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΚΙΝΑ

Μπορεί να μην είναι το ψηλότερο του πλανήτη αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το τελεφερίκ στο Zhangjiajie National Park οδηγεί τους επισκέπτες στην κορυφή του βουνού (εκεί όπου βρίσκεται η προηγούμενη γέφυρα) και από το εσωτερικό του μπορεί κάποιος να θαυμάσει όλα όσα κάνουν μοναδικό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Διάβασε ακόμη γιατί η Ιαπωνία είναι η ιδανική χώρα για road trip και δες το πιο εναλλακτικό πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

9 από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου

Νησιά Cayman, Ιταλία και Ελλάδα: Οι ακρογιαλιές που θέλεις να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

Τι πραγματικά θέλουμε να παρέχει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Το απρόσμενο αποτέλεσμα μίας έρευνας.