Ο πιο ακριβός δρόμος του κόσμου βρίσκεται στο Μανχάταν

Η 57η οδός είναι επίσης γνωστή και ως Billionaires' Row. Καθόλου τυχαία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Δεκεμβρίου 2019

Η 57th Street της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν φυσικά, είναι ο πιο exclusive και πλούσιος δρόμος του κόσμου αυτήν τη στιγμή. Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια έχουν πουληθεί τα περισσότερα σπίτια αξίας €25.000.000 και άνω, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο σημείο - συνολικά 41 τέτοια. Πιο πολλά δηλαδή ακόμη και από το Mount Nicholson, την πιο ακριβή γειτονιά του Χονγκ Κονγκ, την οποία επιλέγουν για τη στέγασή τους οι πιο εύποροι κάτοικοι της ασιατικής μητρόπολης.

Η 57η οδός μεταξύ άλλων φιλοξενεί και το πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο το Μεγάλο Μήλο, που πριν δύο χρόνια είχε βγει σε δημοπρασία και τελικά αγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα πέντε επιπέδων στην κορυφή του Woolworth Building, κατασκευασμένο από την εταιρεία Alchemy Properties, με συνολικό εμβαδόν 900 τ.μ., δωμάτια με οροφή 7 μ., βεράντα σε ύψος 220 μ., ιδιωτικό ανελκυστήρα και 125 συνολικά παράθυρα με θέα στο Μανχάταν.

Ο πιο ακριβός δρόμος του κόσμου βρίσκεται στο Μανχάταν

Ο λόγος που η 57th Street απευθύνεται σε Κροίσους έχει μία πολύ απλή βάση, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της περιοχής, ενώνοντας το νότιο άκρο του Central Park με την 56η οδό. Επίσης, διαθέτει τους περισσότερους -και κάποιους εκ των πιο σύγχρονων- ουρανοξύστες, οι πολυτελείς χώροι των οποίων προσφέρονται για στέγαση και όχι για τη φιλοξενία γραφείων. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν ύψος σχεδόν 500 μέτρων, με εξαιρετική αναλογία πλάτους/ύψους. Η τιμή των διαμερισμάτων κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 18 και 56 εκατ. δολαρίων.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι τόσο το τρίτο πιο ακριβό σημείο του πλανήτη όσο και το τέταρτο βρίσκονται επίσης στη Νέα Υόρκη: Μιλάμε για το Central Park South και την Park Avenue, που φιλοξενούν 32 και 20 σπίτια των 25 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.


Διάβασε ακόμη για το απόλυτο σπίτι δίπλα από τη θάλασσα, 5 ξενοδοχεία στο Τόκιο για αυθεντική ιαπωνική εμπειρία και τη σουίτα που σχεδίασε ο Francis Ford Coppola στο Παρίσι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος