Birdbox, οι μίνιμαλ καμπίνες που γίνονται ένα με τη φύση

Η πιο eco-friendly πρόταση διαμονής αντλεί έμπνευση από τα σπιτάκια των πουλιών.

Η νορβηγική εταιρεία Livit παρουσίασε το νέο της project που ονομάζεται Birdbox και προσφέρει μία ξεχωριστή επιλογή διαμονής αλλά και γνωριμίας με τη φύση της σκανδιναβικής χώρας. Ο designer και συνιδρυτής της Livit Torstein Aa είναι αυτός που οραματίστηκε αλλά και σχεδίασε το Birdbox, που ουσιαστικά είναι μία φουτουριστική και πολυτελής καμπίνα εμπνευσμένη από τη φύση και κατασκευασμένη από υλικά που μπορούν να αντέξουν σε κάθε περιβάλλον και φυσικές συνθήκες. 

Birdbox, οι μίνιμαλ καμπίνες που γίνονται ένα με τη φύση
ΚΑΜΠΙΝΑ BIRDBOX 2

Απώτερος στόχος της Livit είναι οι καμπίνες Birdbox να τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές της Νορβηγίας και να προσφέρουν στον επισκέπτη μία νέα και εναλλακτική εμπειρία, σε κάθε μέρος που θέλει να επισκεφθεί. Επιθυμούν δηλαδή να δημιουργήσουν μία διαφορετική ταξιδιωτική προσέγγιση στην οποία θα πρωταγωνιστεί ασφαλώς η φύση, στην πιο ανόθευτη εκδοχή της. Οι εν λόγω καμπίνες διατίθενται σε δύο εκδόσεις: Η Mini (που έχει διαστάσεις 3,5 τμ x 2 τμ) με τα μεγάλα στρογγυλά παράθυρα και η Medi (5 τμ x 2,4 τμ), με τα ακόμη πιο μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν πλήρη θέαση. 

Η πρώτη είναι εξοπλισμένη με κρεβάτι, τραπέζι και δύο μίνι πολυθρόνες, ενώ η δεύτερη διαθέτει επιπλέον νεροχύτη και πλευρικά τραπέζια. Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να προσαρμοστεί τουαλέτα. Ασφαλώς, κάθε καμπίνα Birdbox μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον είτε μιλάμε για δάσος, είτε για την άκρη κάποιου λόφου, είτε για την περιοχή δίπλα από μία λίμνη.

ΚΑΜΠΙΝΑ BIRDBOX 3
ΚΑΜΠΙΝΑ BIRDBOX 4

Οι καμπίνες Birdbox είναι διαθέσιμες τόσο προς πώληση όσο και προς ενοικίαση. Μπορούν να μεταφερθούν μέσω ελικοπτέρου σε οποιοδήποτε μέρος και να εγκατασταθούν, χωρίς την παραμικρή προς το περιβάλλον επιβάρυνση. 


Διάβασε ακόμη για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τα ακριβότερα Airbnb, τα ξενοδοχεία που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος ακόμη και μόνος και τον πιο ακριβό δρόμο του κόσμου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear