Η προπόνηση του Sebastian Stan για τη Marvel

Μπορείς να την κάνεις στο σπίτι, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για πρωτοκλασάτους ηθοποιούς που ξέρουν πώς να ντύνονται στην προσωπική τους ζωή, να μεταμορφώνονται για τους ρόλους τους και, φυσικά, να γυμνάζονται σωστά ακολουθώντας σωστή προπόνηση, ο Sebastian Stan είναι από τους πρώτους που μας έρχονται στο μυαλό, καθώς ο 38χρονος star την ιδρώνει τη φανέλα.

Αυτό ίσχυε κυριολεκτικά στο 100% όταν βρισκόταν στην αίθουσα του γυμναστηρίου του μέχρι που ήρθαν τα απανωτά lockdowns και τον ανάγκασαν να μεταφέρει τον χώρο γυμναστικής του στο σαλόνι του, με μία μικρή βοήθεια από τον personal trainer Don Saladino, ο οποίος έχει το παρατσούκλι Superhero Coach.

Ένα πρόγραμμα προπόνησης για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι δυο τους, μάλιστα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν το Superhero Challenge, ένα συνδρομητικό πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (στη συνέχεια, αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ανανεώσεις τη συνδρομή σου), το οποίο από πλευράς εξοπλισμού απαιτεί μόνο μερικά ζευγάρια από ελεύθερα βάρη.

Στο πλαίσιό του, δεν παρέχεται μόνο η επίδειξη των ασκήσεων και η διατροφική καθοδήγηση, αλλά και ένα Zoom call με τον ίδιο τον Stan, ενώ τα έσοδα πηγαίνουν στον φιλανθρωπικό οίκο Ronald McDonald της Νέας Υόρκης.

Ο στόχος των προπονήσεων του Stan

Ο ηθοποιός δεν αποσκοπεί απλώς στην αύξηση της μυϊκής του μάζας για να δείχνει όπως αρμόζει σε έναν υπερήρωα, αλλά και στη βελτίωση της αντοχής του.

Ο ρόλος της διατροφής

Αντίθετα με ο,τι ίσως φαντάζεσαι, οι υδατάνθρακες παρέμειναν στο διαιτολόγιο του ηθοποιού για να του δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια. Το μυστικό του, μάλιστα, ήταν το ότι διατήρησε μία ισορροπημένη διατροφή καθόλη της διάρκεια της περιόδου προπόνησής του, κάτι που τον βοήθησε όχι μόνο να χάσει βάρος, αλλά και να χτίσει μυική μάζα. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό ήταν το ότι οι μερίδες του ήταν πάντα ισορροπημένες.

Σώμα σε σχήμα V

Για την επερχόμενη τηλεοπτική μίνι σειρά The Falcon & The Winter Soldier, ο Saladino εστίασε στο να φανούν περισσότερο στην οθόνη οι ώμοι του Stan, κοινώς να του χαρίσει σωματοδομή σε σχήμα V. Κάθε του προπόνηση ξεκινούσε με 10 λεπτά αερόβιας άσκησης και ολοκληρωνόταν με βάρη.

Για να μην επιβαρύνει υπερβολικά το σώμα του, ο ηθοποιός έκανε αρκετά αναγκαστικά διαλείμματα αποχής από τις προπονήσεις. Για να χαλαρώσει σε αυτά, καταπιανόταν με το τρέξιμο ή την ποδηλασία.

Όσον αφορά το ζητούμενο της ταχύτητας και της εκρηκτικής δύναμης, ιδιότητες απαραίτητες για τους ήρωες των φιλμ της Marvel, επιδόθηκε σε εκρηκτικά σπριντ στον διάδρομο γυμναστικής ή το σταθερό ποδήλατο, που ταυτόχρονα βοήθησαν στο χτίσιμο του μυικού του όγκου.

Το πρόγραμμα προπόνησης

Με έμπνευση από το Superhero Challenge του Saladino για τον μήνα Μάρτιο, η προπόνηση που ακολουθεί είναι η ίδια με αυτή που κάνει ο Stan την ημέρα που γυμνάζει τους κοιλιακούς του και θα σε βοηθήσει να χτίσεις κορμό με ηρωική δύναμη.

Πρέπει να εκτελέσεις όλες τις ασκήσεις κυκλικά, τη μία μετά την άλλη, χωρίς χρόνο διαλείμματος. Κάθε φορά που τελειώνεις έναν γύρο, ξεκουράσου για 30-60 δευτερόλεπτα και συνέχισε με τον επόμενο, μέχρι να ολοκληρώσεις 3.

Αεροβική άσκηση

Μπορείς να διαλέξεις το είδος αερόβιας άσκησης που θα κάνεις, ανάλογα με τον εξοπλισμό που έχεις στο σπίτι σου, π.χ. διάδρομο γυμναστικής ή σταθερό ποδήλατο, αλλιώς μπορείς απλώς να κάνεις επιτόπιο τρέξιμο ή burpees.

Γύροι: 10

Διάρκεια: 45 δευτερόλεπτα

Διάλειμμα: 45 δευτερόλεπτα

Σανίδα Κοπεγχάγης

Γύροι: 3

Διάρκεια: 30 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά

Διάλειμμα: -

Σανίδα με μετακίνηση του σώματος

Γύροι: 3

Επαναλήψεις: 10

Διάλειμμα: -

Άσκηση ψόφιο έντομο

Γύροι: 3

Επαναλήψεις: 10 σε κάθε πλευρά

Διάλειμμα: -

Σανίδα με χτυπήματα στον ώμο

Γύροι: 3

Επαναλήψεις: 10 σε κάθε πλευρά

Διάλειμμα: 30-60 δευτερόλεπτα

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος