Σμιλεύοντας το σώμα με πεζοπορία

4 βήματα πριν ξεκινήσεις την προπόνηση.

Γράφει: Esquire Editors 18 Απριλίου 2021

Δε χρειάζεται να ανέβεις στον Όλυμπο για να απολαύσεις τα οφέλη της πεζοπορίας. Σκέψου τη σαν μια μεγάλη βόλτα στη φύση, όπου μπορείς να περπατάς με οποιονδήποτε ρυθμό, σε όποια κλίση εδάφους και για όσα χιλιόμετρα, ώρες ή ακόμη και μέρες επιθυμείς ή αντέχεις. Κι αυτό ακριβώς είναι το περιθώριο ευελιξίας που σου δίνει η πεζοπορία, η οποία κάλλιστα μπορεί να αξιοποιηθεί ως μία εξαιρετικά χρήσιμη και αποδοτική προπόνηση.

> Διάβασε ακόμη: Πόσο fit μπορείς να γίνεις μόνο με το περπάτημα;

Όσο δύσκολο (ή εύκολο) κι αν είναι το μονοπάτι που ακολουθείς, κάθε πεζοπορία έχει τα θετικά της. Πρώτον, ακόμα και με μια μέτριας έντασης πεζοπορία μιας ώρας μπορεί να κάψεις περίπου 400 θερμίδες και να σμιλεύσεις τον κορμό και το κάτω μέρος του σώματος. Και όσο αυξάνεται η κλίση του εδάφους, αυξάνονται και τα οφέλη.

Πώς θα ξεκινήσεις

Όσο πιο δύσκολη είναι η πεζοπορία, τόσο περισσότερες θερμίδες –και άγχος– θα διώξεις από πάνω σου. Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν οι περισσότεροι ειδικοί επί του θέματος. Βασικό bonus: Δε χρειάζεσαι πολλά για να ξεκινήσεις. Σε αντίθεση με άλλα σπορ εξωτερικού χώρου, που απαιτούν εξοπλισμό και μαθήματα, όπως η αναρρίχηση και το σκι, ο πήχης για να ξεκινήσεις πεζοπορία είναι χαμηλός, τουλάχιστον όσον αφορά τα 'σύνεργα' που κάθε φορά είναι απαραίτητα.

> Διάβασε ακόμη: Το περπάτημα είναι πολύ καλύτερη άσκηση από ό,τι πίστευες

Στην πραγματικότητα χρειάζεσαι μόνο δύο βασικά αντικείμενα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα και αυτά δεν είναι άλλα από τα κατάλληλα παπούτσια και ένα σακίδιο. Μπορείς να ξεκινήσεις συμμετέχοντας στις πεζοπορίες ενός ορειβατικού συλλόγου ή βρίσκοντας ομάδες πεζοπορίας στην περιοχή σου.

Μια άλλη επιλογή είναι να κατεβάσεις ένα χάρτη πεζοπορίας από το κινητό σου. Θυμήσου να τον αποθηκεύσεις, γιατί μπορεί σε κάποιο σημείο της διαδρομής να μην έχεις σήμα.

Αν κάνεις ήδη εκδρομές γύρω από το σπίτι σου, είναι ώρα να βιώσεις το επόμενο στάδιο με μια ολοήμερη πεζοπορία.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης