Η μία και μόνο άσκηση του Mark Wahlberg για άψογο six pack

Ο Mark Wahlberg ξέρει ποια είναι η καλύτερη άσκηση για six pack από πέτρα.

Ο Mark Wahlberg μπορεί να έχει πατήσει τα 50, αλλά η ηλικία του είναι μόνο ένας αριθμός όταν έχουμε να κάνουμε με το εντυπωσιακό six pack του. Σε καμία περίπτωση, επίσης, το ότι είναι πλέον για τα καλά μεσήλικας δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί, να δουλεύει σκληρά, ακόμα και να σηκώνεται το πρωί από τα μαύρα χαράματα για να κάνει την προπόνησή του. Άλλωστε, ένα μέρος της δουλειάς του είναι το να δείχνει σε καλή φόρμα για να μπορεί να συνεχίσει να γυρίζει τις ταινίες που του αρέσουν και του ταιριάζουν. 

Από μικρός στο body building 

Η μία και μόνο άσκηση του Mark Wahlberg για άψογο six packΑπό την εποχή που ήταν ο νεαρός ράπερ που τον έλεγαν Marky Mark και βρίσκαμε κάθε εβδομάδα από μία αφίσα του μέσα στο περιοδικό Μπλεκ -όσοι τουλάχιστον ήμασταν παιδιά και έφηβοι στις αρχές της δεκαετίας του 1990- μέχρι αργότερα, όταν έγινε ηθοποιός και πρωταγωνίστησε στην αμερικανική κωμωδία Ted, ο Mark Wahlberg δεν έπαψε ποτέ να ακολουθεί μία απάνθρωπη προπόνηση και μία αυστηρά αθλητική διατροφή που του επέτρεψε να διατηρήσει το βάρος και τη μυική του μάζα.

Μπορεί να γυμνάζεται, βέβαια, κατά κύριο λόγο στο γυμναστήριο και να έχει στη διάθεσή του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, πολλά ελεύθερα βάρη και έναν personal trainer που να φροντίζει για εκείνον το να μη χάσει τη φόρμα, την ένταση και τη στοχοπροσήλωσή του, αλλά στα προγράμματα που ακολουθεί συμπεριλαμβάνονται πάντα ασκήσεις που είναι αποτελεσματικές και μπορούν να γίνουν σε οποιονδήποτε χώρο, όχι μόνο στο γυμναστήριο, έτσι ώστε να μην έχει καμία δικαιολογία για να χάσει κάποια προπόνηση, κάτι από το οποίο μπορείς να πάρεις παράδειγμα κι εσύ.

Πλέον, ο Mark Wahlberg είναι και fitness influencer

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, οι αγαπημένες του ασκήσεις είναι οι υψηλής έντασης, καθώς επιτρέπουν στο σώμα του να συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμα και ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Μάλιστα, συχνά μοιράζεται τα προγράμματα προπόνησης και τις ασκήσεις που κάνει με τους θαυμαστές και τους ακολούθους του στο Instagram. Έτσι, μαθαίνουμε κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε το σώμα του όταν φτάσουμε στην ηλικία του.

> Διάβασε ακόμα: Οι ασκήσεις της παραλίας που θα βάλουν φωτιά στο σώμα σου

Η άσκηση του Mark Wahlberg για Markαρισμένους κοιλιακούς

Σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο που ανέβασε ο ηθοποιός στο Instagram, μας έδειξε μία βασική άσκηση για τους κοιλιακούς που παρότι ο ίδιος την κάνει στο γυμναστήριο, μπορεί να εκτελεστεί παντού. Το μόνο που χρειάζεσαι από εξοπλισμό είναι μία μπάλα γυμναστικής, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στις τάξεις γιόγκα και Πιλάτες, έναν ελαστικό ιμάντα και ένα σταθερό αντικείμενο που να μπορείς να τον γαντζώσεις.

 

Πώς να εκτελέσεις το ροκάνισμα του Wahlberg 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία άσκηση του συστήματος Πιλάτες. Ξαπλώνεις με το μέσο της πλάτης σου στην μπάλα γυμναστικής και έχεις τις πατούσες σου σταθερές στο έδαφος. Τον ελαστικό ιμάντα τον έχεις ήδη γαντζώσει πίσω σου σε μία κολόνα, ένα βιδωμένο στο έδαφος παγκάκι αν γυμνάζεσαι σε κάποιο πάρκο ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που δεν πρόκειται να κουνηθεί αν το σπρώξεις. Στη συνέχεια παίρνεις τον ιμάντα στα χέρια σου και τον τραβάς προς τα μπροστά ενώ φέρνεις εναλλάξ τα γόνατά σου προς τα χέρια σου, χρησιμοποιώντας πάντα τον κορμό σου ως σημείο υποστήριξης και δημιουργίας δύναμης για να παραμένεις πάνω στην μπάλα.

> Διάβασε ακόμα: Cross training για τρομερά αποτελέσματα

Τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης

Αυτή η άσκηση σε βοηθάει να χτίσεις μύες στην πλάτη, τους γλουτιαίους και τους δικεφάλους σου, ενώ συμμετέχουν και τα πόδια σου, παρότι στην ουσία αποτελεί από μόνη της μία σκληρή και έντονη προπόνηση για τον κορμό και τους κοιλιακούς σου μύες, τους οποίους τους γυμνάζει υπό διαφορετικές γωνίες. Σε βοηθάει να κάψεις λίπος, αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή σου, είναι καλή για την πρόληψη των τραυματισμών και μπορεί να σε κάνει να εκτελείς καλύτερα άλλες ασκήσεις, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα δεις από όλο το πρόγραμμα της προπόνησής σου σημαντικότερα αποτελέσματα μέσα σε λιγότερο χρόνο.


Φωτογραφίες: (c) Getty Images

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης