Η προπόνηση δεν ξεκινά από το γυμναστήριο

Πώς θα βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου μια και για πάντα.

Γυμναστική. Άσκηση. Προπόνηση. Άθληση. Fitness. Αν ρωτήσεις δέκα τυχαίους άνδρες τι αντιπροσωπεύουν γι’ αυτούς οι παραπάνω λέξεις, πέντε θα μορφάσουν αποκαρδιωτικά κοιτώντας την κοιλιά τους σα να λένε "αυτή δεν πέφτει με τίποτε", τρεις θα εκδηλώσουν μια ασήμαντου μεγέθους έλξη σαν να τους μιλάς για κάποιο "φάρμακο" που θα τους σώσει πρόσκαιρα από τη σκουριά στις αρθρώσεις, δυο θα δηλώσουν "παρών και μάχιμος όποτε μου δοθεί η ευκαιρία" ρουφώντας μια μεγάλη γουλιά από τον φραπέ τους, ενώ ένας από αυτούς τους δέκα άνδρες θα συνεχίσει ανέκφραστος τις αργές επαναλήψεις του στον πάγκο, έχοντας μουσκέψει με ιδρώτα τη αμάνικη μπλούζα του.

Για την πλειοψηφία των ανδρών, το fitness αποτελεί έναν αδιανόητο τρόπο ζωής

Και ο λόγος δεν είναι ότι δεν θέλουν να είναι υγιείς, δυνατοί και στυλάτοι, αλλά επειδή ξέρουν ότι προπόνηση σημαίνει συστηματική δουλειά. Είναι μόχθος.

> Διάβασε ακόμη: Χάνοντας βάρος γρήγορα χωρίς δίαιτα

Όποτε τύχει να βρεθούν μπροστά σε μηχανήματα γυμναστικής και μπάρες, θα το παλέψουν για λίγο κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, προφανώς δεν θα δουν και καμιά φοβερή βελτίωση, θα τελειώσουν οι διακοπές και από Σεπτέμβρη θα κοιτούν ξανά με δέος την κοιλιά τους. "Τζάμπα ταλαιπωρήθηκα δυο μήνες στα γυμναστήρια", θα πουν.

Σύμφωνοι, η άσκηση είναι μια σκληρή δουλειά

Και όπως κάθε άλλη δουλειά, αν την κάνεις σαν αγγαρεία δυο τινά μπορεί να συμβούν. Το πρώτο είναι να είσαι διαρκώς ένας κακοπληρωμένος τελευταίος τροχός της αμάξης. Το δεύτερο, να βρεθείς άνεργος - αυτό, σε όρους γυμναστικής, μεταφράζεται σε: Α. Να είσαι διαρκώς ένας σκουριασμένος και πιθανώς παχουλός τύπος και μόνιμος κομπάρσος στις ερωτικές σχέσεις ή Β. Να βρεθείς με ένα by pass καταγεγραμμένο στο ιατρικό ιστορικό σου.

Η προπόνηση δεν ξεκινά από το γυμναστήριο

Αντίθετα, αν η δουλειά που κάνεις σε ευχαριστεί, σου δίνει κίνητρο, σου παρέχει οφέλη, σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και σε κάνει να τη σκέφτεσαι δημιουργικά ακόμη κι όταν κάνεις lunch break, τότε ο δρόμος για την κορυφή είναι μπροστά στα πόδια σου. Με ένα χαλαρό περπάτημα.

Η μετάβαση από την πρώτη φάση στη δεύτερη δεν απαιτεί σπουδές και ειδικές δεξιότητες. Δημιουργείται με ένα απλό "κλικ" στο μοναδικό κουμπί που έχεις στο σώμα σου και το οποίο μπορεί να κάνει τα εύκολα δύσκολα ή αντιστρόφως: Στο μυαλό σου.

Σκέψου σαν ισχυρός

Όλα αρχίζουν στο κεφάλι σου. Η θετική σκέψη είναι εξαιρετικά ισχυρό όπλο. Θα σε κάνει να αντικρίζεις ένα θαύμα κάθε μέρα. Ίσως συναντήσεις κάποιον άνδρα στο γυμναστήριο ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο και κάνει τέσσερις μέρες τη βδομάδα προπόνηση - τις άλλες τρεις πηγαίνει για χημειοθεραπείες. Υπάρχουν πολλοί γυμναζόμενοι που έδιωξαν το πάχος και έσωσαν την καρδιά τους από μια δεύτερη επέμβαση στεφανιαίας αρτηρίας. Και αρκετοί που νίκησαν την κατάθλιψη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά ισχυροί. Ξεφορτώθηκαν το βάρος μιας αρνητικής κατάστασης χάρη στην ψυχική δύναμη που τους χάρισε η άθληση.

> Όταν ανοίξεις και το δικό σου μυαλό και κάνεις χώρο για θετικές σκέψεις, θα διαπιστώσεις για πόσο μεγάλα πράγματα είσαι ικανός. Το αδιανόητο που έχεις μέσα στο κεφάλι σου γίνεται δυνατό. Είναι μια τολμηρή αλλά και απλή απόφαση.

Νιώσε ισχυρός

Θα υπάρξουν στιγμές κατά την προπόνηση - όπως ακριβώς και στη ζωή - στις οποίες θα βρεθείς αντιμέτωπος με αμφιβολίες. Όντας, όμως, ισχυρός ψυχικά, θα μπορέσεις να κάνεις το επόμενο βήμα: να γίνεις ισχυρός σωματικά. Ένας λόγος που θα συνεχίσεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο μετά από αυτό το βήμα, είναι γιατί θα βλέπεις πόσο πιο δυνατός και ακμαίος θα αισθάνεσαι - και δεν θα θέλεις να σταματήσεις.

> Κάθε φορά που θα σκέφτεσαι σαν ισχυρός, θα γίνεσαι ισχυρότερος. Η αντοχή σου θα έχει αυξηθεί και θα είσαι πρόθυμος να πας λίγο παραπέρα.

Μείνε ισχυρός

Το μυστικό: θα ήταν εύκολο για σένα να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο κάθε εβδομάδα και να κάνεις το ίδιο πράγμα. Αλλά εάν επιχειρείς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, δεν θα δεις βελτίωση. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να τολμήσεις κάτι διαφορετικό. Να είσαι γενναίος.

> Διάβασε ακόμη: Χτίζοντας δύναμη και μύες με βαράκια

Πιθανώς να διαβάσεις ή να ακούσεις για παρακάμψεις και συντομεύσεις προπονήσεων ("Φτιάξε όγκο με μια προπόνηση 5 λεπτών", "Κάψε το λίπος με μια άσκηση"). Όπως και στη δουλειά ή τη ζωή, το όφελος δεν έρχεται από τη λούφα ή τις παρακάμψεις. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησης, της καλής υγείας, του δυνατού σώματος.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΞΠΑΚiStock

Για να ανήκεις στο ποσοστό των ανδρών που απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή, που είναι υγιείς και νιώθουν νεότεροι και που βρίσκονται στο γυμναστήριο όχι για να γίνουν bodybuilders, αλλά για να πιάνουν την πέτρα και να την στύβουν, πρέπει να ακολουθήσεις μια και μόνη συμβουλή: Πίστεψε στον εαυτό σου και κάντο.

> Προπόνησε το μυαλό σου ώστε να σκέφτεται θετικά, βάλε το σώμα σου να ακολουθήσει το μυαλό σου και - αναπόφευκτα - θα δεις το μεγαλείο της απόφασής σου να παίρνει σάρκα και οστά.

Και φτάσε όπου θες.

 

Από: gr.AskMen.com

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος