Tο επίσημο training app του Βρετανικού Στρατού

Το fitness app που μεταμορφώνει το smartphone σου σε σκληροτράχηλο λοχία-εκπαιδευτή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Ιανουαρίου 2022

Τα fitness app στα κινητά δεν είναι πλέον κάτι πρωτοποριακό. Έχεις σίγουρα κατεβάσει κάμποσα από περιέργεια, έχεις πιθανώς δουλέψει με μερικά απ’ αυτά, αλλά σίγουρα κανένα δεν μπορούσε να σε βάλει στο τριπάκι να συνεχίσεις να προπονείσαι τόσο επίμονα και συστηματικά, όσο το 100% Army Fit.
Ναι, αυτό είναι το προκλητικότερο, διασκεδαστικότερο και αποτελεσματικότερο fitnes app, ever.

Πέσε και παίρνε

Τα προγράμματα εκγύμνασης έχουν σχεδιαστεί από Βρετανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης παγκοσμίου κλάσης, με σκοπό να παρακινήσουν όλους τους άντρες να αναβιώσουν τις μέρες που ήταν νεοσύλλεκτοι.

Tο επίσημο training app του Βρετανικού ΣτρατούiStock

Ο ειδικός ερευνητής και δοκιμαστής πολλών προγραμμάτων προπόνησης που δημοσιεύει το Askmen, Dr. Patrick Owen, λέει: 'Tο συγκεκριμένο app έρχεται με μία πληθώρα απλών ασκήσεων, που μπορούν να σε μεταμορφώσουν από λαπά του καναπέ σε ετοιμοπόλεμο, μάχιμο άντρα. Και η καθοδήγηση που λαμβάνεις από τις φωνητικές εντολές (επιλέγεις φύλο άντρα ή γυναίκα 'λοχία'-, όπου και οι δυο διαθέτουν τον απαραίτητο τόνο πειθαρχίας), βοηθούν στην σωστή εκτέλεση και τεχνική, κορυφώνοντας σταδιακά τις απαιτήσεις των ασκήσεων σε επίπεδα εκπαίδευσης βατραχανθρώπων'.
Κάθε άσκηση παρουσιάζεται με video και λεπτομερείς οδηγίες, ενώ οι επιδόσεις σου καταχωρούνται με σκοπό να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου είτε με τον εαυτό σου, είτε με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

> Διάβασε ακόμα: Κάποιες ξεχασμένες ασκήσεις που ίσως πρέπει να επιστρέψουν

Πάρε μια ιδέα

Ο Dr. Owen βρήκε τις εντολές του fitness app χρηστικές και κατάλληλα διαβαθμισμένες (από εντελώς αγύμναστους έως και πολύ προχωρημένους). 'Υπάρχουν επτά ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και δύο καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις ανά φάση. Μόλις ολοκληρώσεις κάθε φάση, προχωράς στην επόμενη, με ένα σύνολο προγράμματος που διαρκεί 14 εβδομάδες. Στο τέλος της διαδρομής, θα νιώσεις πραγματικά 100% έτοιμος για μάχες', λέει ο Dr. Owen.

> Διάβασε ακόμα: Tα fitness trends του 2022

Για ποιους άντρες είναι απίστευτα προκλητικό το 100% Army Fit

> Για βετεράνους και παλαίμαχους των Ενόπλων Δυνάμεων. 'Δείτε, ρε στραβάδια, πόσο μετράει ακόμη η μπογιά μου'.
> Για νεαρούς άντρες που πρόκειται οσονούπω να καταταγούν. 'Πιλάφι, εγώ, δε γίνομαι. Θα πάω στα κομάντα!'
> Για άντρες που δεν έχουν χρόνο για γυμναστήριο και θέλουν να φτιάξουν σώμα ετοιμοπόλεμο. 'Υπηρέτησα "μοδίστρα" στην Τρίπολη, αλλά από σήμερα μασάω και τα "βατράχια"'.

Από: Gr.AskMen.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης