Τρικς για γρήγορη απώλεια κοιλιακού λίπους που συνιστούν οι ειδικοί

Συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, την προπόνηση και την αερόβια άσκηση για να ξεφορτωθείς το ανεπιθύμητο "σωσίβιο".

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Σεπτεμβρίου 2023

Για τους άνδρες, το επίμονο "σωσίβιο" γύρω από τη μέση συχνά αποδεικνύεται σημαντικό πρόβλημα, καθώς είναι μία από τις πιο δύσκολες περιοχές για την καύση λίπους. Ακόμα και αν έχεις φτάσει τους στόχους σου σχετικά με το βάρος που θέλεις και έχεις συνολικά χαμηλά ποσοστά σωματικού λίπους, αυτό και μόνο αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα "επίμονο".

Η απώλεια λίπους μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη, λόγω δείπνων και γευμάτων εκτός σπιτιού, όμως έχουμε ένα σχέδιο που θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη σιλουέτα σου και να το αποχαιρετήσεις με συνοπτικές διαδικασίες. 

Η αρχή των πάντων: Διατροφή

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσεις από τη διατροφή σου. Προτείνουν να μειώσεις τις "κενές θερμίδες" από το αλκοόλ και να υιοθετήσεις μια προσέγγιση "9:1" στα γεύματά σου, που σημαίνει να τρως υγιεινά στα 9 από τα 10 γεύματα και να κάνεις τις παρασπονδίες σου στο δέκατο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβάσαι τους υδατάνθρακες και να τους αποφεύγεις εντελώς. Ο υπερβολικός περιορισμός των υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, επηρεάζοντας το σωματικό σου λίπος.

Έξυπνη προπόνηση

Μπορείς να επαναξιολογήσεις το στυλ προπόνησής σου. Ενώ οι παραδοσιακές προπονήσεις σε έλξεις και άρσεις είναι φανταστικές για τους μύες σου, μπορεί να μην είναι πολύ αποτελεσματικές για την καύση λίπους. Οι ειδικοί συνιστούν να δώσεις μια ευκαιρία στην Περιφερειακή Δράση Καρδιάς (PHAT). Αυτή η τεχνική συνδυάζει σύνθετες άρσεις, που γυμνάζουν διαφορετικά μέρη του σώματος, χωρίς ανάπαυση ενδιάμεσα, προωθώντας την ταυτόχρονη απώλεια λίπους και την ανάπτυξη των μυών.

Οι ειδικοί συνιστούν την εστίαση στους πλάγιους κοιλιακούς. Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει στη γράμμωση μόλις καεί το λίπος. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις κάνουν θαύματα για τη μείωση του όγκου στη μέση.

Αερόβια άσκηση με άδειο στομάχι

Αν και η γρήγορη αερόβια άσκηση είναι δημοφιλής τακτική καύσης λίπους, δεν αποτελεί τη μοναδική επιλογή. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αν και μπορεί να καις περισσότερο λίπος ανά συνεδρία, ενώ βρίσκεσαι σε κατάσταση νηστείας, καις λιγότερο μετά την άσκηση. Αν κάνεις αερόβια άσκηση μετά το φαγητό, θα κάψεις περισσότερους υδατάνθρακες, αλλά και περισσότερο λίπος. Ωστόσο, όταν αφορά στο λίπος της μέσης, η ενσωμάτωση αερόβιας άσκηση με άδειο στομάχι στη ρουτίνα σου μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Με ένα έξυπνο σχέδιο διατροφής, προπόνησης και αερόβιας άσκησης, μπορείς επιτέλους να αποχαιρετήσεις το κοιλιακό λίπος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος