3 ασκήσεις made in Japan που εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος

Αν θέλεις να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά, δοκίμασε αυτές τις απλές ιαπωνικές ασκήσεις.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 12 Φεβρουαρίου 2024

Έρευνες χρόνια τώρα δείχνουν ότι για το κάψιμο του κοιλιακού λίπους, οι ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να συνδυάζονται με διατροφή.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που προέρχονται από την Ιαπωνία, οι οποίες σχετίζονται με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, αλλά και κάποιες πιο γενικές πρακτικές σωματικής δραστηριότητας, που στοχεύουν στους κοιλιακούς μύες και μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του περιττού βάρους και του φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς.

Εκτός από την καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους, αυτές οι ασκήσεις γυμναστικής αυξάνουν επίσης την ευελιξία, την αντοχή και την ψυχική ευεξία. Αν θέλεις να απαλλαγείς από το κοιλιακό λίπος, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω τρεις ασκήσεις.

3 ασκήσεις made in Japan που εξαφανίζουν το κοιλιακό λίποςiStock / Atstock Productions

Nembutsu undo

Το nembutsu undo είναι μια αργή και ήπια ιαπωνική άσκηση που συνδυάζει την ελεγχόμενη αναπνοή με τη συνειδητή κίνηση.

Συχνά περιγράφεται ως κινούμενος διαλογισμός λόγω των χαλαρωτικών και ενδοσκοπικών ιδιοτήτων του. Η άσκηση περιλαμβάνει τη στροφή του κορμού από πλευρά σε πλευρά και βοηθά στην τόνωση των λοξών μυών που είναι υπεύθυνοι για τη στροφή και την κάμψη του κορμού. Η τόνωση των μυών του κορμού μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις στο στομάχι σου μια πιο επίπεδη εμφάνιση.

Για να εκτελέσεις αυτήν την άσκηση, στάσου με τα πόδια σου στο πλάτος των ώμων και τα χέρια σου στα πλάγια. Περίστρεψε αργά τον κορμό σου προς τα δεξιά και στη συνέχεια προς τα αριστερά, χρησιμοποιώντας τους μύες του κορμού σου για να ελέγξεις την κίνηση. Κάνε 10 έως 15 επαναλήψεις.

Kendo

Το kendo είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη που επικεντρώνεται στη χρήση σπαθιών από μπαμπού στη μάχη. Είναι πολύ απαιτητικό σωματικά και σε αναγκάζει να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένων των μυών του κορμού σου.

Η εξάσκηση στο kendo μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις μυς, να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου και να συμβάλλεις στην απώλεια του λίπους. Να θυμάσαι ότι η μείωση του λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή δεν υποστηρίζεται επιστημονικά, οπότε είναι σημαντικό να ενσωματώσεις μια ρουτίνα άσκησης που περιλαμβάνει καρδιαγγειακή δραστηριότητα, προπόνηση δύναμης και ευλυγισίας, καθώς και μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά και συνολικό έλεγχο των θερμίδων.

Μπορεί επίσης να θέλεις να συμβουλευτείς έναν ειδικό γυμναστικής ή έναν επαγγελματία υγείας, προτού ξεκινήσεις μια νέα ρουτίνα άσκησης, ειδικά αν έχεις υποκείμενα προβλήματα υγείας.

KendoiStock / momcilog

Βαθιά διαφραγματική αναπνοή

Οι Ιάπωνες ασκούν ποικιλία πολεμικών τεχνών. Σε όλες τους, οι σωστές τεχνικές αναπνοής είναι ζωτικής σημασίας για τον συγχρονισμό και τον έλεγχο.

Η άσκηση βαθιάς διαφραγματικής αναπνοής ενεργοποιεί τους μύες του κορμού, βελτιώνει τη στάση του σώματος, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων και είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την τόνωση των κοιλιακών και την καύση λίπους.

Για να εκτελέσεις αυτήν την άσκηση, ξάπλωσε στο πάτωμα και παρακολούθησε το στήθος και το στομάχι σου να ανεβοκατεβαίνουν, καθώς αναπνέεις. Προσπάθησε να αναπνέεις πιο βαθιά κάθε φορά. Μπορείς να το κάνεις αυτό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά όχι μετά το φαγητό. Αύξησε τον συνολικό χρόνο και τον αριθμό των αναπνοών, καθώς βελτιώνεσαι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα