Οι καλύτερες ασκήσεις για να κάνεις στο σπίτι

Αν δε σου αρέσει το γυμναστήριο, μπορείς να προπονηθείς μόνος στο σπίτι με αυτές τις 10 ασκήσεις.

Οι τιμές των συνδρομών στα γυμναστήρια έχουν αυξηθεί ραγδαία τα δύο τελευταία χρόνια και, κατά συνέπεια, έρευνες δείχνουν ότι πολλοί ακυρώνουν τις συνδρομές τους. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι σταματούν τη γυμναστική, παρά μόνο ότι προτιμούν να κάνουν τις ασκήσεις τους στο σπίτι.

Οι ειδικοί του Live Rugby Tickets ήθελαν να μάθουν ποιες ασκήσεις ενδιαφέρονται να μάθουν οι άνθρωποι περισσότερο στο σπίτι. Για τον σκοπό αυτόν, συνέταξαν μια λίστα με τις δημοφιλέστερες ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι και διερεύνησαν ποιο σεμινάριο έχει τις περισσότερες αναζητήσεις στο YouTube, αποκαλύπτοντας τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην οικιακή προπόνηση. 

Οι δημοφιλέστερες ασκήσεις για το σπίτι

Η Zumba κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής άσκηση που όλοι θέλουμε να μάθουμε στο σπίτι, με 1.300.000 μηνιαίες αναζητήσεις για σχετικά μαθήματα. Με 1.200.000 μηνιαίες αναζητήσεις σεμιναρίων στο YouTube, η γιόγκα κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο δημοφιλής αυτοδίδακτη άσκηση, ενώ η πυγμαχία έρχεται τρίτη με 390.000 αναζητήσεις κατά μέσο όρο στο YouTube μηνιαίως. Ακολουθεί η προπόνηση HIIT και η άσκηση Cardio.

  1. Zumba - 1,300,000 αναζητήσεις
  2. Γιόγκα - 1,200,000 αναζητήσεις
  3. Πυγμαχία - 390,000 αναζητήσεις
  4. HIIT - 190,000 αναζητήσεις
  5. Έλξεις - 187,000 αναζητήσεις
  6. Pilates - 185,000 αναζητήσεις
  7. Τρέξιμο - 137,000 αναζητήσεις
  8. Tai Chi - 123,000 αναζητήσεις
  9. Άρσεις θανάτου - 87,000 αναζητήσεις
  10. Kickboxing - 63,000 αναζητήσεις

Το Live Rugby Tickets αποκαλύπτει ότι η Zumba κατατάσσεται ως η νούμερο 1 πιο δημοφιλής άσκηση για εκμάθηση στο σπίτι. Με μέσο όρο 1,3 εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο, τα μαθήματα Zumba στο YouTube δεν είναι μόνο μια αποτελεσματική μέθοδος προπόνησης, αλλά και πολύ διασκεδαστική. Σε συνδυασμό με τον χορό, την αεροβική και τη διαλειμματική προπόνηση, η Zumba συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της σωματικής υγείας, όπως η καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, όσο και στην ανακούφιση από το ψυχικό στρες. 

Η γιόγκα κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο δημοφιλής άσκηση που οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν στο σπίτι, με 1.200.000 μηνιαίες αναζητήσεις σεμιναρίων στο YouTube. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον δεν αισθάνεται άνετα να γυμνάζεται σε γυμναστήριο ή θέλει μια προσιτή εναλλακτική λύση. Η αυτοδίδακτη γιόγκα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια άσκηση, μια αυτοανακάλυψη για να νιώσεις πιο συνδεδεμένος με το σώμα και το μυαλό σου.

Σύμφωνα με την Dr. Hana Patel, NHS GP και GP Medico-Legal Expert Witness, η γιόγκα εστιάζει στη δύναμη, την ευελιξία και την αναπνοή για να ενισχύσει τη σωματική και ψυχική ευεξία.

"Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η τακτική εξάσκηση της γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, πόνους (συμπεριλαμβανομένου του πόνου στη μέση), κατάθλιψη και άγχος. Βελτιώνει την ψυχική υγεία, μειώνοντας το άγχος, την κατάθλιψη και την αρνητική διάθεση και βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και τη γνωστική λειτουργία. Η άσκηση έχει επίσης βρεθεί ότι ανακουφίζει από συμπτώματα, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η κοινωνική απομόνωση", λέει.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πυγμαχία, με 390.000 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις στο YouTube παγκοσμίως. Το μποξ βοηθά στην αύξηση των ενδορφινών και στην τόνωση της διάθεσής σου. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ αυτών που θέλουν να αποκτήσουν γυμνασμένο σώμα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στο YouTube, μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια, όπως το shadow boxing και το self-defence boxing, αλλά δεδομένου ότι το μποξ είναι άθλημα επαφής, συνιστάται η προπόνηση με προπονητή.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας