Είναι καλύτερο να γυμνάζεσαι πρωί ή βράδυ;

Είτε είσαι πρωινός είτε βραδινός τύπος αθλούμενου, αυτές οι οδηγίες αξίζουν την προσοχή σου.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 19 Ιανουαρίου 2021

Αυτοί που επιλέγουν να προπονούνται πριν ξεκινήσει η μέρα, ορκίζονται ότι αυτή η διαδικασία παρέχει στους μυς, την καρδιά και τον εγκέφαλό τους μεγάλα ποσά ενέργειας, που τους βοηθά να αντεπεξέλθουν με άνεση στις απαιτήσεις της εργάσιμης ημέρας. Απ’ την άλλη, τα άτομα που επιμένουν να γυμνάζονται το βράδυ, ομολογούν ότι αυτό τους βοηθά να αποβάλλουν όλο το στρες που εισέπραξαν μέσα στην ημέρα και να κοιμηθούν καλύτερα, ενώ απολαμβάνουν καλύτερης αποθεραπείας των μυών τους.

Τι έχουν να πουν τα επίσημα χείλη των ειδικών;

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Biological and Medical Rhythm Research, οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από 11 διαφορετικές μελέτες στις οποίες οι μισοί συμμετέχοντες έπρεπε να εκτελούν προπονήσεις δύναμης το πρωί και οι άλλοι μισοί το βράδυ. Το μόνο συγκρίσιμο δεδομένο που κατάφεραν να αντλήσουν οι ερευνητές ήταν ότι τα άτομα που γυμνάζονταν το βράδυ ήταν σε θέση να αναπτύξουν λίγο περισσότερη μυϊκή μάζα συγκριτικά με τους πρωινούς, ωστόσο η διαφορά ήταν αμελητέα.

Αν λοιπόν έχεις πάρει απόφαση να αναπτύξεις το μυϊκό σου σύστημα, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μπεις στο δίλημμα "πρωί ή βράδυ", σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η βελτίωση της αντοχής όσο και της δύναμης δεν επηρεάζεται από τη χρονική στιγμή, όσο κυρίως, από την ένταση της προπόνησης.

Η πιο εντυπωσιακή παρατήρηση των ειδικών είναι η εξής: Ενώ η γενική φυσική κατάσταση δεν δείχνει να παρουσιάζει διαφορές μεταξύ πρωινής και βραδινής προπόνησης, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ψυχολογική διάθεση για προπόνηση του καθενός, ανεξαρτήτως ώρας. Επιλέγοντας μια συστηματική προπόνηση τις ώρες που πραγματικά μπορείς να να αντεπεξέλθεις εγκεφαλικά, τα κέρδη στους μυς σου θα είναι διαρκώς ανοδικά.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Dua Lipa είναι και επίσημα Αλβανίδα

"Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά" δήλωσε το απόλυτο icon της ποπ σκηνής μόλις πήρε επισήμως την αλβανική υπηκοότητα.

Britannia, το βασιλικό γιοτ έχει αμφιλεγόμενη ιστορία

Η σύνδεση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ με το "πλωτό παλάτι" που της θύμιζε τον εαυτό της.

To emoji μελιτζάνα έχει τη δική του ιστορία

Πώς φτάσαμε γύρω στο 2011 να χρησιμοποιούμε το emoji μελιτζάνα για να υποδηλώσουμε την ερωτική μας έξαψη.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές αν αντιπαθείς το Twitter του Elon Musk

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να την κάνεις από το Twitter, λύσεις υπάρχουν.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ποιους άντρες αποφεύγουν τελικά οι γυναίκες

Αυτοί είναι οι τύποι αντρών που δεν συμπαθούν ακριβώς και, κυρίως, πώς δεν θα γίνεις ένας από αυτούς.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μια ματιά στο πρωτότυπο quizy.gr

To συνδρομητικό site που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να κερδίσουν πλούσια δώρα.