10 γρήγορες συμβουλές για να χάσεις πολλά κιλά απ’ την κοιλιά

O τρόπος για να σε βρει ο νέος χρόνος με λιγότερο λίπος.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Φεβρουαρίου 2021

Όταν βρεθείς αντιμέτωπος με μια αναγκαστική απώλεια βάρους, οι κανόνες που προτείνουν οι διατροφολόγοι σού φαίνονται βουνό. Όμως, το κλειδί βρίσκεται στις παρακάτω 10 συμβουλές, οι οποίες θα κάνουν το στόχο σου πολύ πιο εφικτό χωρίς να αναγκαστείς να λιμοκτονήσεις. Πάρε για παράδειγμα αυτό: ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει περίπου 240 θερμίδες, που σημαίνει ότι αν δεν ξαναπιείς κερδίζεις 1.680 θερμίδες τη βδομάδα. Και πάμε παρακάτω:

Πίνε περισσότερα υγρά: Κατά προτίμηση νερό. Και οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί μετράνε εξίσου, όπως και το τσάι.

Μείωσε ή εξάλειψε τα έτοιμα ή επεξεργασμένα φαγητά: Δεν σου προσφέρουν τίποτε παραπάνω από μεγαλύτερη αποθήκευση κορεσμένου λίπους στην κοιλιά.  

Αγάπησε το πράσινο: Τα λαχανικά είναι φυσικές και αγνές τροφές γεμάτες ίνες που δημιουργούν επαρκή κορεσμό χωρίς να προσθέτουν θερμίδες. Προτίμησέ τα ωμά, δηλαδή σαλάτα ή και βραστά –π.χ. χόρτα, κολοκύθια, μπρόκολα.

Μετρίασε τις μερίδες: Ένα καλό κόλπο είναι να τρως το φαγητό σου σε πιάτα μικρότερου μεγέθους. Ο εγκέφαλος το μετρά σαν ένα κανονικό, γεμάτο πιάτο και το στομάχι σου θα κορεσθεί ικανοποιητικά.

Κάθε πρωί τρώγε σαν βασιλιάς: Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι τρώνε ένα πλούσιο πρωινό σε καθημερινή βάση, αδυνατίζουν ευκολότερα επειδή δεν πέφτουν στην παγίδα των λιπαρών σνακ πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Ψήνε, μην τηγανίζεις: Το κρέας, το ψάρι και το κοτόπουλο είναι πιο υγιεινά όταν ψηθούν στο φούρνο και έχουν λιγότερες θερμίδες. Για τον ίδιο λόγο, μάθε να τρως και τις πατάτες ψητές ή βραστές.

Συγκεντρώσου όταν τρως από έξω: Όταν βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι με φίλους προσπάθησε να συγκρατήσεις την λαχτάρα σου να δοκιμάσεις από όλα τα πιάτα που παρελαύνουν μπροστά σου. Μείνε στη μερίδα σου και ...καλύτερα να μιλάς παρά να μασάς.  

10 γρήγορες συμβουλές για να χάσεις πολλά κιλά απ’ την κοιλιά

Γέλα με την καρδιά σου περισσότερο: Οι μελέτες δείχνουν ότι το γέλιο 10 έως 15 λεπτά κάθε μέρα καίει επιπλέον 10 έως και 40 θερμίδες τη φορά.

Βγάζε selfies κατά τη διάρκεια της διαδικασίας: Ξεκίνα από σήμερα, φωτογραφίζοντας το σώμα σου πριν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές. Και συνέχιζε να αποτυπώνεις τις αλλαγές στο σώμα σου κάθε μέρα που περνά. Θα εκπλαγείς από τη διαφορά.

Αντιμετώπισε τον ίδιο σου τον εαυτό: Μπορεί αυτές οι συμβουλές να σε βγάλουν από τις συνήθειές σου και τις γευστικές σου απαιτήσεις, αλλά κοίτα καλύτερα το σώμα σου στον καθρέφτη και αποφάσισε ποιος θέλεις να νικήσει: οι παλιές κακές διατροφικές συνήθειες ή αυτές εδώ οι συμβουλές;

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.