Πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι ο Mark Zuckerberg

Ο δημιουργός του Facebook κλείνει σήμερα τα 37 του και έχει 97 δισ. λόγους για να θέλει να τα εκατοστήσει.

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, ήταν ένας πιτσιρικάς που τον έλεγαν Mark Zuckerberg (ο οποίος γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 14 Μαιου 1984, στο Dabbs Ferry της Νέας Υόρκης), που είχε τη φαεινή ιδέα να στήσει ένα κοινωνικό δίκτυο στο campus του Πανεπιστημίου του, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που του έδινε το πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο ίντερνετ. Σήμερα είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. 

Περιουσία που διαρκώς ανεβαίνει

Ποιος θα περίμενε πώς εν μέσω τόσων σκανδάλων τα τελευταία χρόνια, που του έχουν κοστίσει μια τεράστια πτώση στη δημοφιλία του, τα κέρδη του θα συνέχιζαν να σημειώνουν τόσο μεγάλη άνοδο.

> Διάβασε ακόμη: Οι 10 πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes, o 37χρονος δημιουργός του Facebook έχει καθαρή περιουσία που ξεπερνά τα 97 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για ακόμη μία χρονιά μεγιστάνες όπως ο Warren Buffett, ο Larry Ellison, ο Larry Page, ο Sergey Brin και ο Mukesh Ambani.

Κάποια facts για τον Mark Zuckerberg

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, η θέση του ως CEO του Facebook του εξασφάλιζε κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Το 2013 όμως έκανε μια αλλαγή στο καταστατικό της εταιρείας και όρισε ως μισθό για τον ίδιο το ποσό του ενός δολαρίου του χρόνο. Προφανώς, ποτέ δεν βασίστηκε στο μισθό του, αφού το κύριο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τις μετοχές του Facebook εκ των οποίων το 17% του ανήκουν.

Εάν διαιρέσουμε με το 8,760 (ο αριθμός των ωρών σε ένα χρόνο) με το 15 δισεκατομμύρια, που είναι κατά μέσο όρο τα ετήσια κέρδη του, διαπιστώνουμε ότι βγάζει σχεδόν 1,7 εκατομμύρια την ώρα. Κατά συνέπεια, μέσα σε λιγότερη από μιάμιση ώρα έχει κερδίσει 2,2 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που εκτιμάται ότι είναι τα συνολικά χρήματα που περνάνε από τα χέρια του μέσου Αμερικανού πτυχιούχου (ας μη μιλήσουμε για τους Έλληνες). Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι καν ένας Αμερικανός πτυχιούχος, καθώς παράτησε τη σχολή του στο τελευταίο έτος.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία των διδύμων που έχασαν το Facebook μέσα από τα χέρια τους

Για την ιστορία, το ΑΕΠ της Ιορδανίας είναι 46,4 δισεκατομμύρια δολάρια, της Νικαράγουα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια και της Τζαμάικα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Mark Zuckerberg είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ αυτών των χωρών. Συνολικά.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.