Οι πραγματικοί άντρες επιλέγουν το ψάρεμα

Γιατί μονάχα όσοι ζουν έντονα μπορούν καταλάβουν τη γοητεία που κρύβουν το καλάμι, το δόλωμα και το πολύ πρωινό ξύπνημα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 03 Οκτωβρίου 2019

Η σύγχρονη ζωή σε καταβάλλει γρήγορα. Υποχρεώσεις, ραντεβού, meetings, emails, στόχοι, στόχοι που πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθούν, πολλές ώρες δουλειάς, υπερωρίες και τηλέφωνα που ποτέ δεν σταματούν να χτυπούν. Όλα κι όλοι έχουμε τα όριά μας. Το overdose δεν είναι ποτέ μακριά, ενώ το σύνδρομο burn out πάντοτε καραδοκεί. Τι μπορεί να κάνει κανείς;

Όσο βαρετό κι αν ακούγεται το ψάρεμα, είναι μία πατροπαράδοτη συνήθεια ιδανική για να αποσυμπιέσει ακόμη κι άντρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η γοητεία που κρύβει το πολύ πρωινό ξύπνημα, το καλάμι (ή η πετονιά), το δόλωμα κι η συγκίνηση του τσιμπήματος είναι μία καθαρτική εμπειρία. Μία απόλαυση που μπορούν να καταλάβουν όσοι ζουν πραγματικά έντονα την καθημερινότητά τους. Ρωτάς το γιατί; Ακολουθούν έξι πολύ καλοί λόγοι για να σε πείσουν.

Η σιωπή είναι ο καλύτερος σου φίλος

Δεν αγαπάς το πρωινό ξύπνημα για τη δουλειά. Το αγαπάς όμως για το ψάρεμα. Είναι εκείνες οι ώρες που οι άλλοι συνεχίζουν να πίνουν, χωρίς λόγο κι και αιτία τον μισθό τους σε κάποια μπάρα, όταν εσύ βρίσκεσαι μακριά από όλους κι από όλα· στην ηρεμία της θάλασσας· στη σιωπή της άγριας φύσης· με τα ψάρια να τσιμπούν σαν τρελά. Μόνος κι απόλυτα ελεύθερος.

Οι γυναίκες αγαπούν τα ψάρια

Οι πραγματικοί άντρες επιλέγουν το ψάρεμα

Πέρα από τη φυσική νοστιμιά τους, κάτι που δύσκολα μπορεί να αντικρούσει κανείς, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: ενστικτωδώς οι γυναίκες θεωρούν όσους ψαρεύουν περισσότερο αθλητικούς, περισσότερο σοφιστικέ, περισσότερο ελεύθερους τύπους. Το αν ισχύει ή όχι είναι μία άλλη ιστορία. Ας μείνουμε όμως στα καλά νέα.

Το ψάρεμα δεν είναι γνώση, είναι κατανόηση

Όλοι μπορούν να πιάσουν ένα καλάμι. Δεν χρειάζεται πτυχίο για αυτό. Η διαφορά όμως είναι ότι λίγοι μπορούν να καταλάβουν τη μαγεία. Η μπάλα είναι για τους πολλούς, το ψάρεμα είναι για τους πιο εκλεκτικούς, για εκείνους που η ζωή έχει ακόμα κάτι ρομαντικό να τους δώσει. Το ψάρεμα είναι ένας είδος διαλογισμού. Μία κατάσταση του μυαλού που σε εξυψώνει.

Ψαρεύεις άρα υπάρχεις

ψάρεμα 4

Κατά παράφραση της γνωστού αποφθέγματος του Ρενέ Ντεκάρτ, "Σκέφτομαι άρα υπάρχω", ισχύει το ίδιο απλά για το ψάρεμα. Είναι εκείνες οι στιγμές που μπορείς να φιλοσοφήσεις για τα πάντα και τίποτα με τελείως καθαρό μυαλό. Οι στιγμές που μπορείς να δεις τον κόσμο αλλιώς. Και να απολαύσεις την ομορφιά του.

Ανήκεις σε ένα κλειστό club

Το αντρικά club πάντοτε ασκούσαν μία γοητεία. Η μυστικότητα, ο νόμος της omerta, η έννοια της συντροφικότητας και η καλή παρέα τους χάριζαν μία αίγλη. Φυσικά, για όλα αυτά, χρειαζόταν αρκετή γραφειοκρατία. Με το ψάρεμα δεν χρειάζεται καμία, όταν βρεθείς -τυχαία- δίπλα σε κάποιον άλλον που αντιλαμβάνεται τη μαγεία, αρκεί ένα νεύμα για να δημιουργηθεί ένας αόρατος δεσμός. Είστε σύντροφοι, για αυτές τις λίγες ώρες του ψαρέματος, και το ξέρετε.

Είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πίνεις από το πρωί

Ψάρμε 7

Άλλοθι, το (μεταφορικά): H δικαιολογία που χρησιμοποιεί κάποιος, προκειμένου να αποκρούσει επικρίσεις ή κατηγορίες. Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε περισσότερο τον τίτλο ή τον όρο "άλλοθι".

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Επανασχεδιάζοντας τον Mozilla Firefox

Μεγαλύτερα tabs και toolbar διευκολύνουν τη ζωή μας αλλά "τρώνε" χώρο από την οθόνη μας.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Πώς ο κορονοϊός επηρεάσε την επιθυμία για αλκοόλ

Η πανδημία του κορονοϊού υπήρξε καθοριστική για την κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη.

10.000 βήματα τη μέρα αδυνατίζουν. Σωστά;

Η θεωρία θέλει τα 10.000 βήματα που καλύπτεις τη μέρα να επαρκούν για να αδυνατίσεις.

Le Mans, 1955: Το πιο φρικτό ατύχημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Ένας απερίσκεπτος Βρετανός playboy, μία φλεγόμενη Mercedes και 83 νεκροί σημάδεψαν την 11η Ιουνίου του 1955 στην πίστα του Σαρτ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η χρυσή εποχή των Playboys

Την δεκαετία του 1950, άντρες όπως οι Gianni Agnelli και Aly Khan όρισαν τον μύθο της γαλλικής Ριβιέρας.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Η τηλεόραση που θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι στο γήπεδο

Με τη λειτουργία Sports Alert δε θα χάσεις στιγμή από τις κορυφαίες διοργανώσεις.