Το Barro Negro στα 100 κορυφαία μπαρ του πλανήτη

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.74 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Δεκεμβρίου 2021

Πίσω στον Ιούλιο του 2019, οι Γιώργος Καβακλής και Στέλιος Παπαδόπουλος παρουσίαζαν στον αθηναϊκό bar χάρτη το Barro Negro. Δύο χρόνια και κάτι ψιλά αργότερα, το αγαυένιο spot της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου (στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου) φιγουράρει ανάμεσα στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2021. 

Το Barro Negro στα 100 κορυφαία μπαρ του πλανήτη
Οι δημιουργοί του Barro Negro, Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Καβακλής.

Συγκεκριμένα, το βρίσκουμε στη θέση νο.74 της λίστας 51-100 του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars

Ρεκόρ από new entries

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει μπαρ από 34 πόλεις 26 χωρών, εκ των οποίων τα 28 είναι new entries. Πρόκειται για μία ακόμη βράβευση στο πλαίσιο των ενεργειών που διοργανώνει ο θεσμός μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν -στο Roundhouse του Λονδίνου- τα 50 κορυφαία μπαρ του πλανήτη για το έτος που ετοιμάζεται σε λιγότερο από ένα μήνα να μας αφήσει. 

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, το Barro Negro έμοιαζε να βρίσκεται σε μία αποστολή: Να μυήσει άπαντες στον κόσμο της τεκίλα και του mezcal, μέσα από μία ενδιαφέρουσα κάβα και μία ευρεία γκάμα από Margaritas (από Tommy's μέχρι με ενδιαφέροντα twists). Ασφαλώς, δεν αποκαλείται τυχαία 'Paloma Embassy', δίνοντας τη δική του εκδοχή για το έτερο tequila classic cocktail.

> Διάβασε ακόμη: Lynnette Marrero, η bartender της χρονιάς

"Η εκτεταμένη λίστα 51-100 του The World’s 50 Best Bars σημείωσε φέτος ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ με 28 νέες αφίξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει πόσο διαφοροποιούνται και επεκτείνονται οι λαμπρές σκηνές των μπαρ σε όλο τον κόσμο. Τα μπαρ που ανακοινώθηκαν σε αυτή δε σταμάτησαν ποτέ να προσπαθούν με έμπνευση και ανθεκτικότητα να δημιουργούν, ειδικά κατά τους πιο δύσκολους μήνες αυτή της περιόδου. Καθώς πάνω από τα μισά εξ' αυτών είναι new entries, πιστεύουμε πως θα αποτελέσουν παράδειγμα για ακόμη περισσότερα emerging bars σε κάθε γωνιά του πλανήτη" τόνισε στη σχετική ανακοίνωση του θεσμού ο Content Editor του The World’s 50 Best Bars, Mark Sansom.

Ευκαιρία για φιέστα με Margaritas και Palomas στην Παπαρρηγοπούλου λοιπόν. 

Αναλυτικά η λίστα 51-100 του The World’s 50 Best Bars:

ΛΙΣΤΑ 51-100 ΤΟΥ THE WORLD'S 50 BEST BARS

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.