
Στην Κυψέλη "Έπρεπε" να γίνει ένα μπαρ. Και έγινε.
Η ομάδα από τις Σεϋχέλλες μας συστήνει ένα ολόφρεσκο, feelgood και νόστιμο μπαρ.
Εκεί όπου η Αγίας Ζώνης συναντά τη Μηθύμνης, μόλις μία ανάσα -κυριολεκτικά- από τη Φωκίωνος Νέγρη, ένα νέο μπαρ στρέφει το ενδιαφέρον προς μία αν μη τι άλλο απροσδόκητη για το εν λόγω κομμάτι περιοχή. Στην Κυψέλη λοιπόν κάποιοι πίστευαν πως έπρεπε να γίνει ένα μπαρ του σήμερα, που ακολουθεί (σωστές) τάσεις, σερβίρει νόστιμα ποτά και (πολύ) προσεγμένο bar food. Γενικά, ένα μαγαζί που έχει κάτι να πει και, εν δυνάμει, να αποτελέσει από μόνο του λόγο για να βρεθείς σε μία από τις πιο αυθεντικά "αθηναϊκές" γειτονιές.
Το μπαρ που έπρεπε να γίνει
Αυτοί οι "κάποιοι" για τους οποίους διάβασες ακριβώς πιο πριν είναι η ομάδα από τις -ξακουστές πια- "Σεϋχέλλες" του Κεραμεικού. "Ευθύνονται" για τη δημιουργία του "Έπρεπε Bar", που μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής - άνοιξε στις 16 Μαρτίου 2022.
> Διάβασε ακόμη: Habana Trece, εξωτικά feelgood
Σκυρόδεμα και γυμνές κολώνες, εξόχως ταιριαστό "παλιό" μωσαϊκό στο δάπεδο, μία ξύλινη μπάρα στο βάθος και ακριβώς πίσω της μία ανοιχτή κουζίνα είναι τα στοιχεία που δομούν το εσωτερικό του. Και εδώ που το σκέφτομαι, δε θα μπορούσε -και δεν θα χρειαζόταν- να είναι κάτι διαφορετικό.
Ο Νίκος Μοσχονάς (Three Donkeys και Prickly Bear στην Τήνο) είναι ο άνθρωπος που υπογράφει τη λίστα των ποτών, η οποία πατά πάνω στη zero waste φιλοσοφία (τόσο zero waste που δεν υπάρχουν καν γαρνιτούρες) και την εποχικότητα. Τα cocktails ακολουθούν τη λογική των twisted classics.


Αυτή την εποχή, βασικό συστατικό είναι το μανταρίνι, το οποίο αξιοποιείται όσο περισσότερο γίνεται σε διάφορες παρασκευές. Από τα πιο ενδιαφέροντα, το Sidecar και η Margarita. Στην τελευταία αντί για λικέρ πορτοκαλιού έχει προσαρμοστεί falernum ώστε να αποκτήσει μία ευχάριστη tiki νότα, χωρίς όμως να απομακρύνεται από την αυθεντική της φυσιογνωμία.
> Διάβασε ακόμη: Το Naked Ath. μας ξαναβγάζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Επιπροσθέτως, υπάρχει μία boutique κάβα με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, που θα ανανεώνεται τακτικά. Στο κομμάτι του κρασιού, θα βρεις φυσικούς οίνους από τον ελληνικό αμπελώνα. Επιλέχθηκαν αποκλειστικά τέτοια κρασιά ώστε να δημιουργούν το καλύτερο δυνατό pairing στο πεδίο της πολυπλοκότητας και των εντάσεων με το φαγητό αλλά και σαν ένα challenge ώστε να τα γνωρίσει καλύτερα το κοινό.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες