Στην Κυψέλη "Έπρεπε" να γίνει ένα μπαρ. Και έγινε.
Η ομάδα από τις Σεϋχέλλες μας συστήνει ένα ολόφρεσκο, feelgood και νόστιμο μπαρ.
Εκεί όπου η Αγίας Ζώνης συναντά τη Μηθύμνης, μόλις μία ανάσα -κυριολεκτικά- από τη Φωκίωνος Νέγρη, ένα νέο μπαρ στρέφει το ενδιαφέρον προς μία αν μη τι άλλο απροσδόκητη για το εν λόγω κομμάτι περιοχή. Στην Κυψέλη λοιπόν κάποιοι πίστευαν πως έπρεπε να γίνει ένα μπαρ του σήμερα, που ακολουθεί (σωστές) τάσεις, σερβίρει νόστιμα ποτά και (πολύ) προσεγμένο bar food. Γενικά, ένα μαγαζί που έχει κάτι να πει και, εν δυνάμει, να αποτελέσει από μόνο του λόγο για να βρεθείς σε μία από τις πιο αυθεντικά "αθηναϊκές" γειτονιές.
Το μπαρ που έπρεπε να γίνει
Αυτοί οι "κάποιοι" για τους οποίους διάβασες ακριβώς πιο πριν είναι η ομάδα από τις -ξακουστές πια- "Σεϋχέλλες" του Κεραμεικού. "Ευθύνονται" για τη δημιουργία του "Έπρεπε Bar", που μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής - άνοιξε στις 16 Μαρτίου 2022.
> Διάβασε ακόμη: Habana Trece, εξωτικά feelgood
Σκυρόδεμα και γυμνές κολώνες, εξόχως ταιριαστό "παλιό" μωσαϊκό στο δάπεδο, μία ξύλινη μπάρα στο βάθος και ακριβώς πίσω της μία ανοιχτή κουζίνα είναι τα στοιχεία που δομούν το εσωτερικό του. Και εδώ που το σκέφτομαι, δε θα μπορούσε -και δεν θα χρειαζόταν- να είναι κάτι διαφορετικό.
Ο Νίκος Μοσχονάς (Three Donkeys και Prickly Bear στην Τήνο) είναι ο άνθρωπος που υπογράφει τη λίστα των ποτών, η οποία πατά πάνω στη zero waste φιλοσοφία (τόσο zero waste που δεν υπάρχουν καν γαρνιτούρες) και την εποχικότητα. Τα cocktails ακολουθούν τη λογική των twisted classics.
Γιώργος Βουρσούκης
Γιώργος ΒουρσούκηςΑυτή την εποχή, βασικό συστατικό είναι το μανταρίνι, το οποίο αξιοποιείται όσο περισσότερο γίνεται σε διάφορες παρασκευές. Από τα πιο ενδιαφέροντα, το Sidecar και η Margarita. Στην τελευταία αντί για λικέρ πορτοκαλιού έχει προσαρμοστεί falernum ώστε να αποκτήσει μία ευχάριστη tiki νότα, χωρίς όμως να απομακρύνεται από την αυθεντική της φυσιογνωμία.
> Διάβασε ακόμη: Το Naked Ath. μας ξαναβγάζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Επιπροσθέτως, υπάρχει μία boutique κάβα με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, που θα ανανεώνεται τακτικά. Στο κομμάτι του κρασιού, θα βρεις φυσικούς οίνους από τον ελληνικό αμπελώνα. Επιλέχθηκαν αποκλειστικά τέτοια κρασιά ώστε να δημιουργούν το καλύτερο δυνατό pairing στο πεδίο της πολυπλοκότητας και των εντάσεων με το φαγητό αλλά και σαν ένα challenge ώστε να τα γνωρίσει καλύτερα το κοινό.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.