Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή δένει στο νησί

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα κάνουν το last call τους στις μπάρες της πόλης και σαλπάρουν.

Όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, παρατηρούμε με χαρά την έστω και πρόσκαιρη επέκταση της αθηναϊκής μπαρ σκηνής σε δημοφιλή νησιά της χώρας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει με τρόπο απολύτως ταιριαστό με την έδρα του εκάστοτε μπαρ, που συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα με κάποιο από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα ή ομάδες της πρωτεύουσας. Μπαρ στα νησιά λοιπόν.

Από τη Σαντορίνη στην Κρήτη…

Στο "Grace" της Σαντορίνης, το "Baba Au Rum" ενώνει τις δυνάμεις του με το "363", σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια του νησιού. Ο Θάνος Προυναρούς έχει εμπιστευθεί απόλυτα τον ταλαντούχο Δημήτρη Ψύλλο, με τον τελευταίο να ακολουθεί υποδειγματικά τις κατευθύνσεις που του πρώτου, προσθέτοντας και τις δικές του πινελιές, σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μενού.

> Διάβασε ακόμη: Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Στην κάρτα του "363 Bar by Baba au Rum" δεν αναφέρονται ακριβώς τα συστατικά που περιέχει κάθε κοκτέιλ, αλλά η περιγραφή σκιαγραφεί το γευστικό ταξίδι που θα σας προσφέρει.

Περίπου 6 χλμ. νοτιότερα και στο "Ohh Boy", πέρα από τα γνωστά και αγαπημένα εδέσματα, θα συναντήσει κανείς πίσω από την μπάρα τον Steve Ajulo (γνώριμός μας από το "Odori"), ο οποίος ως head bartender έχει δημιουργήσει μια λίστα με έμπνευση από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το Αιγαίο.

Στην αντίθετη πλευρά και το Καμάρι, το "Radisson Blu Zaffron Resort" έχει ήδη κάνει αίσθηση για όλους τους σωστούς λόγους. Το ίδιο κάνει και το μπαρ του, εκεί όπου οι Σπύρος Κερκύρας και Λυκούργος Χριστοθανόπουλος έχουν επιμεληθεί τη λίστα των ποτών – μεταξύ αυτών και έξι ιταλικά κοκτέιλ, προσαρμοσμένα πλήρως στη φιλοσοφία του ιστορικού εστιατορίου "Zeffirino", που επίσης στεγάζεται στο ξενοδοχείο.

> Διάβασε ακόμη: Το Gajah ίσως είναι το πιο viral μέρος του καλοκαιριού στην Αθήνα

Παραμένοντας στο ίδιο νησί, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει την επιμέλεια στις λίστες ποτών των "MarinEra", "The Athenian House" και "Homeric Poems". Ο connoisseur Γκικόπουλος υπογράφει επίσης τα κοκτέιλ τόσο στο "Kounna Beach & Resto Bar", στο Φαληράκι της Ρόδου, όσο και στο "Monastiri Beach House" της Πάρου – στην τελευταία περίπτωση, μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daios Cove (@daios_cove)

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Λασίθι και στο "Daios Cove", το "The Clumsies" –με τον Νίκο Σουρμπάτη να αφήνει για λίγο την μπάρα της Πραξιτέλους– εξακολουθεί να εμπνέεται από το κρητικό terroir, με μια λίστα χωρισμένη σε τρεις κατηγορίες (Countryside & Landscapes/ Mountainous Spaces & Gorges/ Wellness Drinks) και υλικά που αντικατοπτρίζουν πλήρως τη φυσιογνωμία του νησιού.

…και από τις Σπέτσες στη Μύκονο

Ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ξενοδοχεία, το "Poseidonion Grand Hotel", φιλοξενεί στη βεράντα του το "Palms Bar" που για ακόμη μία χρονιά έχει πίσω από την μπάρα του την ομάδα του "Μr. Fox".

> Διάβασε ακόμη: Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Η φιλοσοφία κινείται γύρω από το concept των νόστιμων ποτών με πολλά foodie στοιχεία, ιδιαίτερες τεχνικές παρασκευής, minimal αισθητική αλλά maximal γεύση, σε μια λίστα με signature cocktails and spirits που υπογράφει ο Πάνος Κανατσούλης.

Επίσης στις Σπέτσες, το "Hono&Lulu" φέρνει για τέταρτη χρονιά εξωτικό αέρα, σε μία έξοχη δουλειά από την οποία ξεχωρίζουν ασφαλώς και οι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας λίστες κρασιών και κοκτέιλ εμπνευσμένων από την tiki κουλτούρα (με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα).

Πίσω στις Κυκλάδες, το "Τζετ" συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα places to be στο Κουφονήσι, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο ("Odori", "Frater & Soror") να υπογράφει τα κοκτέιλ. Στην Τήνο, ο Νικόλας Μοσχονάς, μετά την εξαιρετική λίστα που έφτιαξε στο κυψελιώτικο "Έπρεπε Bar", παραμένει η ψυχή και το μυαλό πίσω από την μπάρα του "Three Donkeys", που για τέταρτη σεζόν εξακολουθεί να πατά στο concept του new wave tiki bar.

> Διάβασε ακόμη: Πώς το Negroni έγινε το cocktail της εποχής μας

Στο ίδιο νησί, τα ποτά τόσο στο "Dear John" όσο και στο "See You Soon" φέρουν τη σφραγίδα του Βασίλη Κυρίτση ("The Clumsies", "Line Athens"), με τον "Διόσκουρό του, Νίκο Μπάκουλη, να "ευθύνεται" για την αντίστοιχη λίστα στο προσεγμένο beach bar restaurant "Tortuga", στη Νάξο. Στο ίδιο νησί βρίσκεις πια το πιο φρέσκο μέλος του Nolanverse: Το "Belman” είναι ένα αστικό μπαρ τοποθετημένο σε νησί, με τα ποτά του να φροντίζει η Πόπη Σεβαστού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belman (@belman_naxos)

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη Μύκονο. Στο Νησί των Ανέμων, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές είναι εκείνη της Μαίρης Ταλαιπώρου ("Nikkei"), η οποία έχει φτιάξει μια ιδιαίτερη λίστα για το "Kazarma", με 5 bubbling και 3 sour ποτά. Οι φυσαλίδες έχουν εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο, με επιλογές που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και αγαπούν πολύ τα φρούτα.

Από: Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.