
The Rooftop, όχι μία ακόμη αθηναϊκή ταράτσα
Το open air μπαρ στην κορυφή του ξενοδοχείου Selina στρέφει το ενδιαφέρον στα ορεινά της πλατείας Θεάτρου.

Δεν είναι μόνο ιδέα μας αλλά όλο και περισσότερες under the radar γειτονιές της Αθήνας αρχίζουν να παρουσιάζουν κινητικότητα. Ή πιο ορθά, να επανέρχονται ή να προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο -συνήθως μετά από δεκαετίες στο παρασκήνιο- στο προσκήνιο. Το βλέπουμε με την Κυψέλη, πιθανότατα να το δούμε με την Βικτώρια και, σίγουρα, κάτι τρέχει και στην πλατεία Θεάτρου. Στην τελευταία, προστέθηκε πρόσφατα μία νέα, εξαιρετικά feelgood ταράτσα με ηχηρή υπογραφή. Το πιο-ότι-λέει-το-όνομά-του-δε-γίνεται "The Rooftop Athens" του ξενοδοχείου "Selina" (σ.σ. αλυσίδα με καταλύματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που απευθύνεται σε κάθε είδους nomads) καταφθάνει για να δώσει λίγο πιο έντονα vibes σε εκείνα τα μέρη που βλέπουν την πόλη από ψηλά και στα οποία θα ξεκαλοκαιριάσουν Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας.
Αθήνα, ξανά, από ψηλά

To open air μπαρ στην κορυφή του "Selina" φέρει τη σφραγίδα της ομάδας των πολύ επιτυχημένων "Noah", "Tyler’s", "Lost" και "Diego". Δε θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων την πλειοψηφία των αντίστοιχων προσπαθειών σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, καθώς δεν έχει πάνω του οτιδήποτε θα μπορούσε να το εντάξει στη σφαίρα του 'τουριστικού'. Αντιθέτως, είναι ανεπιτήδευτα χαλαρό και προσεκτικά φτιαγμένο, με θέα που εκτείνεται σε κάθε σημείο του αστικού ορίζοντα.
Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το "The Rooftop" είναι το πλήθος και η ποικιλία των events που λαμβάνουν χώρα εδώ: Από lives και DJ sets μέχρι οινογευσίες και θεματικά μπάρμπεκιου, σε μία ζωντανή λίστα που ανανεώνεται διαρκώς και μπορείς να ενημερώνεσαι τακτικά γι' αυτήν μέσω των social media.
Στο κομμάτι της γεύσης, η Έλενα Σαράντη έχει δημιουργήσει ένα μικρό και ευέλικτο comfort μενού που περιλαμβάνει προτάσεις για πρωινό καθώς και all day πιάτα.

Στο μπαρ, η επιμέλεια των ποτών ανήκει στον Βασίλη Νικήτα, με cocktails που πατούν σε κλασικές συνταγές με ιδιαίτερα twists. Την -μαζεμένη αλλά έξυπνη- οινική λίστα υπογράφει ο Γιώργος Καραμπίνης, με σαφές focus στα φυσικά κρασιά.

Σύντομα, στον ευρύτερο χώρο θα λειτουργεί μία prive 'υπο-ταράτσα' με ακόμη πιο εντυπωσιακή θέα ενώ παράλληλα στο ισόγειο του ξενοδοχείου τρέχει ένα ακόμη project: To "The Evil Eye" είναι ένα pop up concept με bagels και cold pressed juices, που από τη νέα σεζόν θα μεγαλώσει σε επιλογές και διάρκεια (πχ θα σερβίρει μέχρι το βράδυ και όχι μόνο πρωινό).
Από: Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες