The Rooftop, όχι μία ακόμη αθηναϊκή ταράτσα

Το open air μπαρ στην κορυφή του ξενοδοχείου Selina στρέφει το ενδιαφέρον στα ορεινά της πλατείας Θεάτρου.

Δεν είναι μόνο ιδέα μας αλλά όλο και περισσότερες under the radar γειτονιές της Αθήνας αρχίζουν να παρουσιάζουν κινητικότητα. Ή πιο ορθά, να επανέρχονται ή να προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο -συνήθως μετά από δεκαετίες στο παρασκήνιο- στο προσκήνιο. Το βλέπουμε με την Κυψέλη, πιθανότατα να το δούμε με την Βικτώρια και, σίγουρα, κάτι τρέχει και στην πλατεία Θεάτρου. Στην τελευταία, προστέθηκε πρόσφατα μία νέα, εξαιρετικά feelgood ταράτσα με ηχηρή υπογραφή. Το πιο-ότι-λέει-το-όνομά-του-δε-γίνεται "The Rooftop Athens" του ξενοδοχείου "Selina" (σ.σ. αλυσίδα με καταλύματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που απευθύνεται σε κάθε είδους nomads) καταφθάνει για να δώσει λίγο πιο έντονα vibes σε εκείνα τα μέρη που βλέπουν την πόλη από ψηλά και στα οποία θα ξεκαλοκαιριάσουν Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας. 

Αθήνα, ξανά, από ψηλά

The Rooftop, όχι μία ακόμη αθηναϊκή ταράτσα

To open air μπαρ στην κορυφή του "Selina" φέρει τη σφραγίδα της ομάδας των πολύ επιτυχημένων "Noah", "Tyler’s", "Lost" και "Diego". Δε θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων την πλειοψηφία των αντίστοιχων προσπαθειών σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, καθώς δεν έχει πάνω του οτιδήποτε θα μπορούσε να το εντάξει στη σφαίρα του 'τουριστικού'. Αντιθέτως, είναι ανεπιτήδευτα χαλαρό και προσεκτικά φτιαγμένο, με θέα που εκτείνεται σε κάθε σημείο του αστικού ορίζοντα.

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το "The Rooftop" είναι το πλήθος και η ποικιλία των events που λαμβάνουν χώρα εδώ: Από lives και DJ sets μέχρι οινογευσίες και θεματικά μπάρμπεκιου, σε μία ζωντανή λίστα που ανανεώνεται διαρκώς και μπορείς να ενημερώνεσαι τακτικά γι' αυτήν μέσω των social media. 

Στο κομμάτι της γεύσης, η Έλενα Σαράντη έχει δημιουργήσει ένα μικρό και ευέλικτο comfort μενού που περιλαμβάνει προτάσεις για πρωινό καθώς και all day πιάτα.

ΤΟ ΜΠΑΡ ROOFTOP ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SELINA 3

Στο μπαρ, η επιμέλεια των ποτών ανήκει στον Βασίλη Νικήτα, με cocktails που πατούν σε κλασικές συνταγές με ιδιαίτερα twists. Την -μαζεμένη αλλά έξυπνη- οινική λίστα υπογράφει ο Γιώργος Καραμπίνης, με σαφές focus στα φυσικά κρασιά. 

ΤΟ ΜΠΑΡ ROOFTOP ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SELINA 2

Σύντομα, στον ευρύτερο χώρο θα λειτουργεί μία prive 'υπο-ταράτσα' με ακόμη πιο εντυπωσιακή θέα ενώ παράλληλα στο ισόγειο του ξενοδοχείου τρέχει ένα ακόμη project: To "The Evil Eye" είναι ένα pop up concept με bagels και cold pressed juices, που από τη νέα σεζόν θα μεγαλώσει σε επιλογές και διάρκεια (πχ θα σερβίρει μέχρι το βράδυ και όχι μόνο πρωινό).

Από: Athinorama.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις