The Rooftop, όχι μία ακόμη αθηναϊκή ταράτσα

Το open air μπαρ στην κορυφή του ξενοδοχείου Selina στρέφει το ενδιαφέρον στα ορεινά της πλατείας Θεάτρου.

Δεν είναι μόνο ιδέα μας αλλά όλο και περισσότερες under the radar γειτονιές της Αθήνας αρχίζουν να παρουσιάζουν κινητικότητα. Ή πιο ορθά, να επανέρχονται ή να προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο -συνήθως μετά από δεκαετίες στο παρασκήνιο- στο προσκήνιο. Το βλέπουμε με την Κυψέλη, πιθανότατα να το δούμε με την Βικτώρια και, σίγουρα, κάτι τρέχει και στην πλατεία Θεάτρου. Στην τελευταία, προστέθηκε πρόσφατα μία νέα, εξαιρετικά feelgood ταράτσα με ηχηρή υπογραφή. Το πιο-ότι-λέει-το-όνομά-του-δε-γίνεται "The Rooftop Athens" του ξενοδοχείου "Selina" (σ.σ. αλυσίδα με καταλύματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που απευθύνεται σε κάθε είδους nomads) καταφθάνει για να δώσει λίγο πιο έντονα vibes σε εκείνα τα μέρη που βλέπουν την πόλη από ψηλά και στα οποία θα ξεκαλοκαιριάσουν Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας. 

Αθήνα, ξανά, από ψηλά

The Rooftop, όχι μία ακόμη αθηναϊκή ταράτσα

To open air μπαρ στην κορυφή του "Selina" φέρει τη σφραγίδα της ομάδας των πολύ επιτυχημένων "Noah", "Tyler’s", "Lost" και "Diego". Δε θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων την πλειοψηφία των αντίστοιχων προσπαθειών σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, καθώς δεν έχει πάνω του οτιδήποτε θα μπορούσε να το εντάξει στη σφαίρα του 'τουριστικού'. Αντιθέτως, είναι ανεπιτήδευτα χαλαρό και προσεκτικά φτιαγμένο, με θέα που εκτείνεται σε κάθε σημείο του αστικού ορίζοντα.

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το "The Rooftop" είναι το πλήθος και η ποικιλία των events που λαμβάνουν χώρα εδώ: Από lives και DJ sets μέχρι οινογευσίες και θεματικά μπάρμπεκιου, σε μία ζωντανή λίστα που ανανεώνεται διαρκώς και μπορείς να ενημερώνεσαι τακτικά γι' αυτήν μέσω των social media. 

Στο κομμάτι της γεύσης, η Έλενα Σαράντη έχει δημιουργήσει ένα μικρό και ευέλικτο comfort μενού που περιλαμβάνει προτάσεις για πρωινό καθώς και all day πιάτα.

ΤΟ ΜΠΑΡ ROOFTOP ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SELINA 3

Στο μπαρ, η επιμέλεια των ποτών ανήκει στον Βασίλη Νικήτα, με cocktails που πατούν σε κλασικές συνταγές με ιδιαίτερα twists. Την -μαζεμένη αλλά έξυπνη- οινική λίστα υπογράφει ο Γιώργος Καραμπίνης, με σαφές focus στα φυσικά κρασιά. 

ΤΟ ΜΠΑΡ ROOFTOP ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SELINA 2

Σύντομα, στον ευρύτερο χώρο θα λειτουργεί μία prive 'υπο-ταράτσα' με ακόμη πιο εντυπωσιακή θέα ενώ παράλληλα στο ισόγειο του ξενοδοχείου τρέχει ένα ακόμη project: To "The Evil Eye" είναι ένα pop up concept με bagels και cold pressed juices, που από τη νέα σεζόν θα μεγαλώσει σε επιλογές και διάρκεια (πχ θα σερβίρει μέχρι το βράδυ και όχι μόνο πρωινό).

Από: Athinorama.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μία γιορτή του Gin στο Λοκάλι

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών

Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Stoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα

Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.

5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day

Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας