Η νέα σοδειά των αθηναϊκών wine bars

Εκλεκτές διεθνείς και ελληνικές ετικέτες σε ολόφρεσκα στέκια με χαλαρό ύφος και φινετσάτες κουζίνες, πραγματοποιούν οινικό update στο αθηναϊκό terroir.

Η οινική κουλτούρα τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι, με κυριότερους την αγάπη των ανθρώπων που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με το κρασί καθώς και τη γιγάντια ανάπτυξη του ελληνικού αμπελώνα, σε κάθε έκφανσή του. Αποτέλεσμα αλλά ίσως και αιτία των παραπάνω, η σημαντική δουλειά που κάνουν πολλά εστιατόρια και στο πεδίο του κρασιού αλλά και η παρουσία όλο και περισσότερων wine bars. Τα τελευταία μάλιστα έχουν εξελίξει το δίπτυχο after office/κρασί σε concepts που τα θέλουν να υπηρετούν κάλλιστα το ρόλο πολύ καλών wine bistro, με ζηλευτά κελάρια και κάβες. Η πιο πρόσφατη φουρνιά των αθηναϊκών αντίστοιχων σποτ, το επιβεβαιώνει.

Στα νέα wine bars της πόλης

Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη άφιξη, που έκανε πρεμιέρα στα αθηναϊκά δρώμενα στα μέσα Μαρτίου, το "Wine is Fine" αυτοχαρακτηρίζεται ως μία παιδική χαρά του κρασιού, με οινική λίστα γεμάτη φυσικά από κάθε γωνιά του κόσμου, μενού φαγητού που ακολουθεί γαλλικές κατευθύνσεις καθώς και μικρά πιάτα. Θα το παρατηρήσεις εύκολα καθώς είναι μαγαζί-γωνία στον πεζόδρομο της Βύσσης και θα εκτιμήσεις τη γενικότερη φιλοσοφία του καθώς και το mood του.

Λίγες ημέρες πριν, το "Terroirist" φρόντισε να δώσει λίγο περισσότερο οινικό ενδιαφέρον στο Χαλάνδρι. Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου ("Penny Lane" και "9Βήτα Home Bar") μαζί με το συνεργάτη τους, Δαμιανό Ασημένιο παρουσίασαν αυτό το ολοκαίνουριο σποτ.

Η συνέχεια στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.