
Η ιστορία και η συνταγή του Gin Rickey
Το ιδανικότερο gin-based ποτό για την εποχή.

Οι περισσότεροι αυτή την εποχή θα προτιμήσουν το Gin & Tonic. Άλλοι, προφανώς λιγότεροι, το Tom Collins. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι φίλοι του αρκευθούχου spirit που θα παίξουν λίγο πιο τολμηρά με Gin Rickey. Το συγκεκριμένο ποτό θυμίζει αρκετά τα δύο προαναφερθέντα, είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό, έχοντας έντονες νότες εσπεριδοειδών. Ίσως μιλάμε για το ιδανικότερο gin-based drink της εποχής.
Η ιστορία
Το Gin Rickey είναι ένα ποτό που κουβαλά ένα ενδιαφέρον πολιτικό υπόβαθρο. Ο άνθρωπος που το ανακάλυψε -ή πιο ορθά εκείνος που το έκανε διάσημο- ήταν ο Συνταγματάρχης Joe Rickey, μία επιβλητική όσο και χαρακτηριστική φιγούρα (και υποστηρικτής των Δημοκρατικών), που συνήθιζει να πίνει αρκετά. Ένα από τα μέρη που το έκανε αυτό ήταν το Shoomaker's Saloon στην Ουάσινγκτον.
Το 1894, στη διάρκεια ενός συνεδρίου των Δημοκρατικών, προσκάλεσε όλους τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες του να πιουν ένα ποτό στο εν λόγω μέρος. Τους πρότεινε να πιουν το αγπαημένο του ποτό: Μία μείξη από gin (πολλοί το έκαναν και με bourbon), χυμό lime και σόδα. Σε λίγη ώρα, άπαντες κατέληξαν να πίνουν Gin Rickeys, Whiskey Rickeys και Brandy Rickeys. Οι περισσότεροι προτίμησαν τελικά την εκδοχή με gin και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα ακόμη all time classic cocktail.

Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες gin
- 1/2 μεζούρα φρεσκοστυμμένος χυμός lime
- 6 μεζούρες σόδα (για να απογεμίσεις)
Εκτέλεση
Βάζεις τον χυμό lime σε ένα highball glass με πάγο και ρίχνεις εντός του τη σφήνα του lime.

Προσθέτεις το gin και απογεμίζεις με τη σόδα, προτού αναδεύσεις ελαφρώς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες