Η ιστορία και η συνταγή του Gin Rickey

Το ιδανικότερο gin-based ποτό για την εποχή.

Οι περισσότεροι αυτή την εποχή θα προτιμήσουν το Gin & Tonic. Άλλοι, προφανώς λιγότεροι, το Tom Collins. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι φίλοι του αρκευθούχου spirit που θα παίξουν λίγο πιο τολμηρά με Gin Rickey. Το συγκεκριμένο ποτό θυμίζει αρκετά τα δύο προαναφερθέντα, είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό, έχοντας έντονες νότες εσπεριδοειδών. Ίσως μιλάμε για το ιδανικότερο gin-based drink της εποχής.

Η ιστορία

Το Gin Rickey είναι ένα ποτό που κουβαλά ένα ενδιαφέρον πολιτικό υπόβαθρο. Ο άνθρωπος που το ανακάλυψε -ή πιο ορθά εκείνος που το έκανε διάσημο- ήταν ο Συνταγματάρχης Joe Rickey, μία επιβλητική όσο και χαρακτηριστική φιγούρα (και υποστηρικτής των Δημοκρατικών), που συνήθιζει να πίνει αρκετά. Ένα από τα μέρη που το έκανε αυτό ήταν το Shoomaker's Saloon στην Ουάσινγκτον.

Το 1894, στη διάρκεια ενός συνεδρίου των Δημοκρατικών, προσκάλεσε όλους τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες του να πιουν ένα ποτό στο εν λόγω μέρος. Τους πρότεινε να πιουν το αγπαημένο του ποτό: Μία μείξη από gin (πολλοί το έκαναν και με bourbon), χυμό lime και σόδα. Σε λίγη ώρα, άπαντες κατέληξαν να πίνουν Gin Rickeys, Whiskey Rickeys και Brandy Rickeys. Οι περισσότεροι προτίμησαν τελικά την εκδοχή με gin και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα ακόμη all time classic cocktail.

Η ιστορία και η συνταγή του Gin Rickey

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες gin
  • 1/2 μεζούρα φρεσκοστυμμένος χυμός lime
  • 6 μεζούρες σόδα (για να απογεμίσεις)

Εκτέλεση

Βάζεις τον χυμό lime σε ένα highball glass με πάγο και ρίχνεις εντός του τη σφήνα του lime.

ΠΟΤΟ GIN RICKEY 1

Προσθέτεις το gin και απογεμίζεις με τη σόδα, προτού αναδεύσεις ελαφρώς. 

ΠΟΤΟ GIN RICKEY 2

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.