Η ιστορία και η συνταγή του Gin Rickey

Το ιδανικότερο gin-based ποτό για το καλοκαίρι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Ιουνίου 2020

Οι περισσότεροι αυτή την εποχή θα προτιμήσουν το Gin & Tonic. Άλλοι, προφανώς λιγότεροι, το Tom Collins. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι φίλοι του αρκευθούχου spirit που θα παίξουν λίγο πιο τολμηρά με Gin Rickey. Το συγκεκριμένο ποτό θυμίζει αρκετά τα δύο προαναφερθέντα, είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό, έχοντας έντονες νότες εσπεριδοειδών. Ίσως μιλάμε για το ιδανικότερο gin-based drink του καλοκαιριού.

Η ιστορία

Το Gin Rickey είναι ένα ποτό που κουβαλά ένα ενδιαφέρον πολιτικό υπόβαθρο. Ο άνθρωπος που το ανακάλυψε -ή πιο ορθά εκείνος που το έκανε διάσημο- ήταν ο Συνταγματάρχης Joe Rickey, μία επιβλητική όσο και χαρακτηριστική φιγούρα (και υποστηρικτής των Δημοκρατικών), που συνήθιζει να πίνει αρκετά. Ένα από τα μέρη που το έκανε αυτό ήταν το Shoomaker's Saloon στην Ουάσινγκτον. Το 1894, στη διάρκεια ενός συνεδρίου των Δημοκρατικών, προσκάλεσε όλους τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες του να πιουν ένα ποτό στο εν λόγω μέρος. Τους πρότεινε να πιουν το αγπαημένο του ποτό: Μία μείξη από gin (πολλοί το έκαναν και με bourbon), χυμό lime και σόδα. Σε λίγη ώρα, άπαντες κατέληξαν να πίνουν Gin Rickeys, Whiskey Rickeys και Brandy Rickeys. Οι περισσότεροι προτίμησαν τελικά την εκδοχή με gin και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα ακόμη all time classic cocktail.

Η ιστορία και η συνταγή του Gin Rickey

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες gin
  • 1/2 μεζούρα φρεσκοστυμμένος χυμός lime
  • 6 μεζούρες σόδα (για να απογεμίσεις)

Εκτέλεση

Βάζεις τον χυμό lime σε ένα highball glass με πάγο και ρίχνεις εντός του τη σφήνα του lime.

ΠΟΤΟ GIN RICKEY 1

Προσθέτεις το gin και απογεμίζεις με τη σόδα, προτού αναδεύσεις ελαφρώς. 

ΠΟΤΟ GIN RICKEY 2

Διάβασε ακόμη για το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας, τις κορυφαίες τεκίλες του 2020, το Baba Au Rum που περνά στη νέα εποχή και το Negroni του καλοκαιριού.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars