Cocktails με ρούμι για το καλοκαίρι

Το ποτό της χαράς και 6 θαυμάσια cocktails με αυτό.

Ρούμι, ρούμι και πάλι ρούμι. Το γνωστό και ως ποτό της χαράς αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες προτιμήσεις σου όσον αφορά τα ποτά των διακοπών αλλά και σε μόνιμη βάση στο μπαρ του σπιτιού σου. Εμείς σου δείχνουμε μερικούς τρόπους για να το αξιοποιήσεις ιδανικά.

606 Swizzle

Cocktails με ρούμι για το καλοκαίρι

Ένα δροσερό, τροπικό cocktail που δημιούργησε το Sable Kitchen & Bar στο Σικάγο. Συνδυάζει μια ομάδα εξωτικών φρούτων με κρασιά sherry και ρούμι και είναι αρκετά ευκολόπιοτο.

Yλικά: 1 μεζούρα East Indian sherry, 1 μεζούρα Amontillado sherry, 1 1/4 μεζούρα Blackstrap banana mix*, 3/4 μεζούρας φρέσκο χυμό ανανά, 3/4 μεζούρας φρέσκο χυμό lime, μπύρα pilsner.

Εκτέλεση: Βάζεις όλα τα υλικά εκτός από την μπύρα σε ένα ποτήρι τύπου hurricane (αυτά του freddo cappuccino), μαζί με θρυμματισμένο πάγο και ανακατεύεις καλά. Συμπληρώνεις με την pilsner και γαρνίρεις με ένα κλαδάκι μέντας και 3 σταγόνες Angostura Bitters.

*μίγμα με Bacardi 8 Anos, Briottet Crème de Banana, ρούμι Blackstrap και σιρόπι μελιού

Watermelon mojito

ΚΟΚΤΕΙΛ ΡΟΥΜΙ 2

Ένα από τα πιο χυμώδη φρούτα του πλανήτη μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο αν του προσθέσεις λίγο ρούμι.

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα Bacardi, 4 μεγάλα φύλλα μέντας, μισό lime, 1 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης, 3 κομμάτια καρπούζι χωρίς κουκούτσια.

Εκτέλεση: Ανακατεύεις τη μέντα, το σιρόπι ζάχαρης και το καρπούζι σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια γεμίζεις τα 2/3 με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέτεις το Bacardi και ανακατεύεις.

> Διάβασε ακόμη: Espresso Tonic για καλύτερες καλοκαιρινές ημέρες

Wind at your back

ΚΟΚΤΕΙΛ ΡΟΥΜΙ 3

Η εποχή του μήλου έφτασε και γιατί να μην το τοποθετήσεις και αυτό σε ένα τύπου Daiquiri cocktail; Τη διαφορά μπορεί να κάνει το λικέρ τζίντζερ. Ένα ποτό με προσωπικότητα στη γεύση και γήινη επίγευση.

Υλικά: 2 μεζούρες ρούμι Τommy Bahama White Sand, 1/4 μεζούρας λικέρ τζίντζερ, 1 μεζούρα χυμό μήλο, 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό lime, 1/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης.

Εκτέλεση: Τοποθετείς όλα τα υλικά στο shaker και συμπληρώνεις με πάγο. Ανακατεύεις και σουρώνεις σε ένα cocktail glass. Γαρνίρεις με μια λεπτή φέτα μήλου.

Local Oprion

ΚΟΚΤΕΙΛ ΡΟΥΜΙ 4

Ρουμένιο cocktail με καραμελένιες γεύσεις και πικρές και ανθικές νότες. Ισορροπημένο, περίπλοκο και γευστικότατο.

Υλικά: 1 1/4 μεζούρα ρούμι Bacardi 8 Anos, 3/4 μεζούρας Luxardo, 1 μεζούρα χυμό μήλου, 1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού, 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης.

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά μπαίνουν στο shaker και ανακινούνται καλά. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με έναν μεγάλο πάγο.

Bermuda rum swizzle

ΚΟΚΤΕΙΛ ΡΟΥΜΙ 5

Γιατί να φτιάξεις μόνο ένα ποτό, όταν μπορείς να γεμίσεις μια ολόκληρη κανάτα; Δυο τροπικά ρούμια, ανανάς και πορτοκάλι δίνουν ένα άρωμα εξωτικό στο φθινόπωρό σου.

Υλικά: 4 μεζούρες ρούμι Gosling's Black Seal, 4 μεζούρες ρούμι Gosling's Gold, 8 μεζούρες χυμό ανανά, 8 μεζούρες χυμό πορτοκάλι, 3/4 μεζούρας γρεναδίνη, 6 σταγόνες Angostura bitters.

Εκτέλεση: Γεμίζεις το 1/3 μιας κανάτας με θρυμματισμένο πάγο και προσθέτεις όλα τα υλικά. Ανανακατεύεις δυνατά σχεδόν μέχρι να εμφανιστεί αφρός και σουρώνεις σε 4 χαμηλά ποτήρια με πάγο. Γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκάλι, ένα κομμάτι ανανά και ένα κεράσι.

Deadbeat Daiquiri

ΚΟΚΤΕΙΛ ΡΟΥΜΙ 6

Η συνταγή από το Beachbum Berry's Latitude 29 της Νέας Ορλεάνης απευθύνεται σε αυτούς που δεν είναι και τόσο φίλοι με τα tiki ποτά, προκειμένου να τους μυήσει.

Υλικά: 2 μεζούρες ρούμι Caña Brava, καρπούς από 4 καρύδια, 1 μεζούρα φρέσκο χυμό lime, 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης, 1/2 μεζούρα λικέρ Maraschino, 1/4 μεζούρας λικέρ Rhum Clément Mahina Coco, 1 σταγόνα bitters σοκολάτας.

Εκτέλεση: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με 1 κούπα θρυμματισμένου πάγου και τα ανακατεύεις για 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε tiki ποτήρι και γαρνίρεις με μια βρώσιμη ορχιδέα και ένα κομμάτι ανανά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.