Πώς θα φτιάξεις 4 παραλλαγές του Old Fashioned με ρούμι

Αυτά τα cocktails-παραλλαγές του Old Fashioned θα τα δοκίμαζε μέχρι και ο Don Draper.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Ιανουαρίου 2021

Παλιομοδίτης ή κλασικός φίλος του ποτού. Κάπως έτσι θα χαρακτηριζόταν κάποιος πιστός ακόλουθος του Old Fashioned, που ενθουσιάζεται μόνο και μόνο στην εικόνα του χρυσού cocktail με ένα twist πορτοκαλιού ή (και) ένα κερασάκι μαρασκίνο να επιπλέει μέσα του, αναδεικνύοντας τα αρώματα του ουίσκι.

Ήρθε όμως η ώρα να διευρύνεις λίγο περισσότερο τους ορίζοντές σου και να τολμήσεις να πειραματιστείς, αντικαθιστώντας οποιοδήποτε bourbon ή rye με κάτι πιο εξωτικό- με το αποκαλούμενο και ως ποτό της χαράς, το ρούμι. Εμείς σε βοηθάμε, με μερικές συνταγές (όλες εκτελούνται με τον κλασικό τρόπο παρασκευής του ποτού).

Expense of Honesty

Πώς θα φτιάξεις 4 παραλλαγές του Old Fashioned με ρούμι

Ένα αυθεντικό bourbon του Louisville συνδυάζεται με ένα ρούμι από τον Άγιο Δομίνικο και ένα από τα Κανάρια νησιά. Το αποτέλεσμα είναι τρομερά ενδιαφέρον και άκρως ισορροπημένο.

Υλικά: 1 μεζούρα bourbon Old Forester Signature, 1 μεζούρα ρούμι Brugal añejo, 1/2 μεζούρα ρούμι Arehucas Ron Miel Guanche, 1 κ.γ. μέλι, 1 σταγόνα Peychaud’s bitters και 1 σταγόνα Angostura bitters.

Bangalore Old Fashioned

ΟΛΝΤ ΦΑΣΙΟΝ ΜΕ ΡΟΥΜΙ 2

Το όνομά του προέρχεται από την ινδική πόλη, που κάποτε ήταν το επίκεντρο του εμπορίου μπαχαρικών ανάμεσα στις χώρες της Ασίας. Η γεύση του επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτό, ισορροπώντας ανάμεσα στο γλυκό και το πικάντικο.

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα ρούμι Amrut Old Port, 1/4 μεζούρας ρούμι Plantation O.F.T.D., 1/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης, 1 σταγόνα Bittercube Jamaican No. 2 bitters και 1 σταγόνα Bittercube Blackstrap bitters.

Brother's Keeper

ΟΛΝΤ ΦΑΣΙΟΝ ΜΕ ΡΟΥΜΙ 3

Το ρούμι είναι από μόνο του αρκετά γλυκό, οπότε γιατί να μη βρεις την ισορροπία στις γεύσεις; Σε αυτό θα σε βοηθήσει το εξαιρετικά πικρό λικέρ από χαμομήλι, κρόκο, αλόη και μύρο (μεταξύ άλλων).

Υλικά: 1 1/2 μεζούρας Ron Zacapa Centenario Sistema Solera 23, 1/2 μεζούρα λικέρ Fernet-Branca, 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης, 5 σταγόνες Angostura bitters και 5 σταγόνες bitters σοκολάτας.

Autumn Rum Old Fashioned

ΟΛΝΤ ΦΑΣΙΟΝ ΜΕ ΡΟΥΜΙ 4

Το ρούμι από τα Barbados δίνει μια πιο χαλαρή αίσθηση στο ποτό, καθιστώντας το περισσότερο ευκολόπιοτο, ενώ το σιρόπι μηλίτη προσδίδει γλυκύτητα. Tip: το σιρόπι μηλίτη που θα περισσέψει μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε μηλόπιτες και βάφλες.

Υλικά: 2 μεζούρες ρούμι Mount Gay XO, 1 κ.σ. σιρόπι μηλίτη*, 3 σταγόνες Angostura bitters.

* Βράζεις μια κούπα μηλίτη μαζί με δύο κούπες καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά αφού χαμηλώσεις τη φωτιά προσθέτεις μια πρέζα αλάτι και συνεχίζεις να ανακατεύεις για λίγο. Όταν το βγάλεις από τη φωτιά, αποθηκεύεις το μείγμα σε βάζο και το αφήνεις στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.