Το απόλυτο Mojito

Παγκόσμια Ημέρα Mojito και αυτή η συνταγή θα γέμιζε υπερηφάνεια τον Ernest Hemingway.

Παρότι η Μargarita είναι το ποτό που κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη όταν ο καιρός ζεσταίνει, υπάρχει και το ρούμι, που αξίζει και αυτό την ευκαιρία του. Κάτι που μεταφράζεται φυσικά σε mojito. Το παραδοσιακό κουβανέζικο highball έχει γνωρίσει τρομερή δημοφιλία τα τελευταία χρόνια και είναι ένα καθαρό και απλό cocktail, το οποίο πολύ εύκολα μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου.

> Διάβασε ακόμη: Η μπύρα που ξαναγεννήθηκε μετά από 200 χρόνια

Ήταν επίσης ένα από τα αγαπημένα ποτά ενός εκ των γνωστότερων drinkers όλων των εποχών, του Ernest Hemingway, που το απολάμβανε σχεδόν σε κάθε μία από τις τροπικές εξορμήσεις του. 

Στις μέρες μας έχουν παρουσιαστεί αρκετές -άλλες ενδιαφέρουσες, άλλες όχι- παραλλαγές του Mojito αλλά καμία δεν μπορεί να νικήσει την κλασική, ελαφρώς γλυκιά και αναμφισβήτητα αναζωογονητική συνταγή του. Ας τη δούμε λοιπόν, σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Mojito.

Υλικά

  • 2 μεζούρες λευκό ρούμι
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1 κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • σόδα ή ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ψηλό ποτήρι τύπου Collins ανακατεύεις το χυμό lime με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου, πατώντας τα ελαφρά με ξύλινο γουδοχέρι.
  3. Συμπληρώνεις τα 2/3 του ποτηριού με θρυμματισμένο πάγο και προσθέτεις το ρούμι.
  4. Γαρνίρεις με μια σφήνα lime και συμπληρώνεις με σόδα ή ανθρακούχο νερό μέχρι πάνω. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες