
Dirty Martini, το πιο βρώμικο κλασικό cocktail
Αυστηρά shaken, not stirred.
Η απλούστερη εκδοχή του Martini περιλαμβάνει τζιν (ή βότκα), βερμούτ, πιθανότατα μία-δύο σταγόνες bitters και μια ελιά ή μια φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα. Υπάρχει όμως και η βρώμικη έκφανσή του, που παρά τους ψιθύρους σχετικά με τη σπατάλη καλού βερμούτ, προσφέρει μία πρόταση αλμυρή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ειδικά για όσους διαθέτουν τόλμη και αναζητούν περισσότερη άλμη στο -ήδη αρκετά αλκοολικό- ποτό τους.
Η ιστορία
Όπως συμβαίνει γενικότερα με το Martini, οι ρίζες και η αρχική προέλευση της συγκεκριμένης συνταγής είναι ασαφείς. Ανάμεσα στους μεγαλύτερους fan του εν λόγω cocktail βρισκόταν και ο Franklin D. Roosevelt, ο οποίος συνήθιζε σχεδόν καθημερινά να φτιάχνει μόνος του τα ποτά του (για την ιστορία ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που τερμάτισε την ποτοαπαγόρευση, το 1933).

Υπάρχει λοιπόν μία πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία που υποστηρίζει ότι δημιουργός του Dirty Martini είναι ο ίδιος ο 32ος Πρόεδρος της Αμερικής, ο οποίος εκτός των άλλων διέθετε και ένα άκρως πλούσιο μπαρ στο σπίτι του.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες gin
- 1/4 μεζούρας ξηρό βερμούτ
- 1/4 μεζούρας άλμη ελιάς
- ελιές για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Το gin, το βερμούτ και η άλμη μπαίνουν στο σέικερ. Ανακινείς.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι martini.

Γαρνίρεις με ελιές περασμένες σε οδοντογλυφίδα.

Αν αναζητάς περισσότερες συνταγές για Dirty Martini, μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ. Αν πάλι επιθυμείς κάτι ακόμη πιο πειραγμένο, υπάρχουν και αυτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ρούμι, ένας πλήρης οδηγός
Η ιστορία, τα cocktails και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ποτό της χαράς.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςO dj Valeron στο Pacman του Andronis Arcadia
Ο δημοφιλής dj επισκέπτεται τη Σαντορίνη στις 15 Αυγούστου για ένα μοναδικό afro house πάρτι.
Γραφει Νικος ΠαπαηλιουΟ Bob Dylan μόλις κυκλοφόρησε το δικό του ουίσκι
Και δε θα μπορούσε παρά να λέγεται Heaven's Door.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΓιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο
Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΜία γιορτή του Gin στο Λοκάλι
Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών
Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.
Γραφει Μπαμπης Δουκας