Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita

Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιανουαρίου 2022

Όπως συμβαίνει με όλα τα κλασικά cocktails, έτσι και για την Margarita υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξ' αυτών είναι δίχως αμφιβολία η καπνιστή και ελαφρώς πικάντικη εκδοχή της, που όμως πάντοτε έχει έναν αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή: Την τεκίλα

Στην περίπτωση της Smoky Margarita, που μπορεί να τη συναντήσεις και ως Horseshoe Margarita (στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τεκίλα Herradura Silver), το απόσταγμα αγαύης παντρεύεται με σκωτσέζικο ουίσκι και χυμό εσπεριδοειδών, σε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα. 

> Διάβασε ακόμη: Η πιο viral πίτα της εστιατορικής Αθήνας

Υλικά 

  • 1 μεζούρα τεκίλα 
  • 1/2 μεζούρα σκωτσέζικο ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα Grand Marnier 
  • 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό lime
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι αγαύης
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.

Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita

Ανακινείς και σουρώνεις σε ποτήρι coupe.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 2

Γαρνίρεις με αποξηραμένη φέτα λεμονιού.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 3

Tip: Για να δώσεις ένα πιο πικάντικο twist μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη αποξηραμένο μάνγκο και σκόνη τσίλι.

 

 


Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις τo τέλειο Americano καθώς και την εναλλακτική του White Russian, Mudslide.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες