Η ιστορία και η συνταγή του Godfather

Προφανώς μία αλκοολική πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Φεβρουαρίου 2020

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί: "Αυτό το σκωτσέζικο ουίσκι είναι καλό, πραγματικά καλό. Αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν ήταν λίγο πιο γλυκό;". Ναι, το ξέρω. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε τέτοιου είδους ιεροσυλίες αλλά συμβαίνει, αρκετά συχνά μάλιστα. Από την άλλη βέβαια, ο κάθε drinker έχει το δικαίωμα της επιλογής. Το Godfather λοιπόν είναι εκείνο το cocktail που δίνει τη λύση. Η στιβαρή του βάση είναι το scotch, με το amaretto να το πλαισιώνει με γλυκύτητα. Για την απόλυτη εκδοχή του έχει κατά νου δύο βασικές κατευθυντήριες γραμμές: Φρόντισε να τηρήσεις τις ποσότητες των ποτών και επένδυσε σε πραγματικά καλό booze και όχι σε φθηνές ή πρόχειρες επιλογές.

Η ιστορία

Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα cocktails, το origin story του Godfather είναι ασαφές, παρότι δεν πρωτοφτιάχτηκε και τόσο μακριά χρονικά - χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Εντελώς τυχαία (ή όχι και τόσο τυχαία), οι δύο ταινίες του "Νονού" σημάδεψαν τη συγκεκριμένη περίοδο κινηματογραφικά. Το γνωστό amaretto brand Disaronno μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό ήταν το αγαπημένο ποτό του Marlon Brando, οπότε η σύνδεση είναι κάτι παραπάνω από μοιραία. Για την ιστορία, τέλος, η International Bartenders Association συνηθίζει να το αναφέρει ως δύο λέξεις, δηλαδή God Father.

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα Amaretto

Εκτέλεση

Ανακατεύεις τα δύο υλικά σε mixing glass με θρυμματισμένο πάγο. 

Η ιστορία και η συνταγή του Godfather

Σουρώνεις σε old fashioned ποτήρι με φρέσκο πάγο. 

ΠΟΤΟ GODFATHER 2

Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, γιατί πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920 και πώς τα αθηναϊκά μπαρ πέρασαν στην εποχή του concept.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες