Η ιστορία και η συνταγή του Godfather

Προφανώς μία αλκοολική πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Φεβρουαρίου 2020

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί: "Αυτό το σκωτσέζικο ουίσκι είναι καλό, πραγματικά καλό. Αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν ήταν λίγο πιο γλυκό;". Ναι, το ξέρω. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε τέτοιου είδους ιεροσυλίες αλλά συμβαίνει, αρκετά συχνά μάλιστα. Από την άλλη βέβαια, ο κάθε drinker έχει το δικαίωμα της επιλογής. Το Godfather λοιπόν είναι εκείνο το cocktail που δίνει τη λύση. Η στιβαρή του βάση είναι το scotch, με το amaretto να το πλαισιώνει με γλυκύτητα. Για την απόλυτη εκδοχή του έχει κατά νου δύο βασικές κατευθυντήριες γραμμές: Φρόντισε να τηρήσεις τις ποσότητες των ποτών και επένδυσε σε πραγματικά καλό booze και όχι σε φθηνές ή πρόχειρες επιλογές.

Η ιστορία

Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα cocktails, το origin story του Godfather είναι ασαφές, παρότι δεν πρωτοφτιάχτηκε και τόσο μακριά χρονικά - χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Εντελώς τυχαία (ή όχι και τόσο τυχαία), οι δύο ταινίες του "Νονού" σημάδεψαν τη συγκεκριμένη περίοδο κινηματογραφικά. Το γνωστό amaretto brand Disaronno μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό ήταν το αγαπημένο ποτό του Marlon Brando, οπότε η σύνδεση είναι κάτι παραπάνω από μοιραία. Για την ιστορία, τέλος, η International Bartenders Association συνηθίζει να το αναφέρει ως δύο λέξεις, δηλαδή God Father.

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα Amaretto

Εκτέλεση

Ανακατεύεις τα δύο υλικά σε mixing glass με θρυμματισμένο πάγο. 

Η ιστορία και η συνταγή του Godfather

Σουρώνεις σε old fashioned ποτήρι με φρέσκο πάγο. 

ΠΟΤΟ GODFATHER 2

Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, γιατί πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920 και πώς τα αθηναϊκά μπαρ πέρασαν στην εποχή του concept.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.