Η ιστορία και η συνταγή του Godfather

Προφανώς μία αλκοολική πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Φεβρουαρίου 2020

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί: "Αυτό το σκωτσέζικο ουίσκι είναι καλό, πραγματικά καλό. Αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν ήταν λίγο πιο γλυκό;". Ναι, το ξέρω. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε τέτοιου είδους ιεροσυλίες αλλά συμβαίνει, αρκετά συχνά μάλιστα. Από την άλλη βέβαια, ο κάθε drinker έχει το δικαίωμα της επιλογής. Το Godfather λοιπόν είναι εκείνο το cocktail που δίνει τη λύση. Η στιβαρή του βάση είναι το scotch, με το amaretto να το πλαισιώνει με γλυκύτητα. Για την απόλυτη εκδοχή του έχει κατά νου δύο βασικές κατευθυντήριες γραμμές: Φρόντισε να τηρήσεις τις ποσότητες των ποτών και επένδυσε σε πραγματικά καλό booze και όχι σε φθηνές ή πρόχειρες επιλογές.

Η ιστορία

Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα cocktails, το origin story του Godfather είναι ασαφές, παρότι δεν πρωτοφτιάχτηκε και τόσο μακριά χρονικά - χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Εντελώς τυχαία (ή όχι και τόσο τυχαία), οι δύο ταινίες του "Νονού" σημάδεψαν τη συγκεκριμένη περίοδο κινηματογραφικά. Το γνωστό amaretto brand Disaronno μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό ήταν το αγαπημένο ποτό του Marlon Brando, οπότε η σύνδεση είναι κάτι παραπάνω από μοιραία. Για την ιστορία, τέλος, η International Bartenders Association συνηθίζει να το αναφέρει ως δύο λέξεις, δηλαδή God Father.

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα Amaretto

Εκτέλεση

Ανακατεύεις τα δύο υλικά σε mixing glass με θρυμματισμένο πάγο. 

Η ιστορία και η συνταγή του Godfather

Σουρώνεις σε old fashioned ποτήρι με φρέσκο πάγο. 

ΠΟΤΟ GODFATHER 2

Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, γιατί πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920 και πώς τα αθηναϊκά μπαρ πέρασαν στην εποχή του concept.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία και η συνταγή του Cosmopolitan

Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για το κλασικό vodka cocktail.

Η ιστορία και η συνταγή του Bloody Mary

Κανένα brunch δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς αυτό.