
Το κορυφαίο ουίσκι του 2020, σύμφωνα με το International Whisky Competition
Το Dewar’s Double Double 32 Year Old ξεχώρισε στον σημαντικό θεσμό.

Ο Jim McEwan, η πιο αναγνωρίσιμη μορφή του Islay και Master Distiller, έχει αποκαλέσει το θεσμό International Whisky Competition ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ουίσκι. Η άποψή του δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κάποιος πως ο διαγωνισμός απευθύνεται στην τεράστια κοινότητα των fans του βασιλιά του ποτού, με την αποστολή του -από το 2010 όταν και ξεκίνησε- να είναι η ανεύρεση των κορυφαίων εκπροσώπων του χώρου σε ετήσια βάση.
Εκείνο το ουίσκι που κέρδισε τον τίτλο του Whisky of the Year για το 2020, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία κατηγορία, είναι το Dewar's Double Double 32 Year Old. Το 46% ABV blended scotch συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα και σε 49 διαφορετικές κατηγορίες, με συνολικό σκορ αξιολόγησης τους 96.4 (σε συνολικό potential 100).

Το πάνελ της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον φημισμένο mixologist Francesco Lafranconi και Wine & Whisky Expert και συγγραφέα Sebastien Gavillet, εκτίμησε στο έπακρο τον χαρακτήρα του σκωτσέζικου blended ουίσκι που φέρει την υπογραφή του θρυλικού blender A.J. Cameron, ωριμάζει σε βαρέλια Pedro Ximenez και έχει ώριμες νότες, απαλές ενδείξεις καπνού και μαλακό φινίρισμα.
Διάβασε ακόμη για το εναλλακτικό Mojito του Ernest Hemingway, τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη και το επόμενο στάδιο της τεκίλας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες