Από πού πήραν το όνομά τους τα δημοφιλέστερα ποτά

Τι σημαίνει Jägermeister και ποιος ήταν ο Charles Tanqueray;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος στην ευχή ήταν αυτός ο Johnnie Walker και γιατί το αγαπημένο σου ουίσκι φέρει το όνομά του; Ή μήπως γιατί το όνομα της δημοφιλέστερης σουηδικής βότκας μεταφράζεται στα ελληνικά ως "η απόλυτη"; Kάθε ετικέτα στα πιο γνωστά ποτά που υπάρχουν, έχει πίσω της μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Η τελευταία αφηγείται όχι μόνο τον τρόπο που δημιουργήθηκε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε την ταυτότητά της.

> Διάβασε ακόμη: Στο μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Jägermeister

Η λέξη "jägermeister" στα γερμανικά σημαίνει "Ο αρχηγός / άρχοντας των κυνηγών". Όσον αφορά το λογότυπο, αυτό είναι εμπνευσμένο από τον Άγιο Ουμβέρτο, προστάτη των κυνηγών στην χώρα της Angela Merkel, ο οποίος, σύμφωνα με το θρύλο, σε κάποια βόλτα του στο δάσος ήρθε φάτσα - κάρτα με ένα λευκό ελάφι που κουβαλούσε έναν λαμπρό σταυρό ανάμεσα στα κέρατά του. Οχι, για μανιτάρια και λοιπά παραισθησιογόνα του δάσους, ο μύθος δεν αναφέρει απολύτως τίποτα.

> Διάβασε ακόμη: Προς υπεράσπιση του Day Drinking

Jameson

"Πατέρας" του γνωστού ιρλανδικού ουίσκι υπήρξε ο John Jameson, ένας δικηγόρος από τη Σκωτία ο οποίος, αφού μετακόμισε στο "σμαραγδένιο νησί" και παντρεύτηκε την Ιρλανδή Margaret Haig, δημιούργησε το αποστακτήριό του στην Bow Street του Δουβλίνου το (πολύ) μακρινό 1780.

Σήμερα, το Jameson αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ουίσκι στον κόσμο και το πιο δημοφιλές της κατηγορίας του, με δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεων ετησίως.

> Διάβασε ακόμη: O Tomas Estes ήταν ένας πραγματικός θρύλος της τεκίλας

Grey Goose

Ο δημιουργός της Grey Goose, Sidney Frank, εμπνεύστηκε το όνομα για την premium vodka που δημιούργησε ενώ κοιμόταν, όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο άρθρο του το New York Magazine, μιλώντας με τον ίδιο. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός που ένιωσε ήταν τόσο μεγάλος, που τον οδήγησε να πάρει τηλέφωνο τον συνεργάτη του στις πέντε το πρωί προκειμένου να τον ενημερώσει. Όλα αυτά, το καλοκαίρι του 1996, έναν περίπου χρόνο πριν η Grey Goose λανσαριστεί για πρώτη φορά στην αμερικανική αγορά.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα