3 νέες τεκίλες για τους επόμενους μήνες

Η αγαύη στη νέα εποχή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Ιανουαρίου 2022

Μετά την επέλαση των celebrities στον κόσμο της τεκίλας (από τον Rock και τον George Clooney μέχρι τον Michael Jordan) εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν έχει μείνει έστω και λίγη αγαύη για τους υπόλοιπους και τι τέλος πάντων μπορούμε να περιμένουμε πια από το ευγενές απόσταγμα. Ευτυχώς, ο κόσμος του ποτού δε σταματά στιγμή να προχωρά, όπως μαρτυρούν και κάποιες νέες, ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Σαν τις παρακάτω.

Storywood Speyside 7

3 νέες τεκίλες για τους επόμενους μήνες

Όταν το Μεξικό συνάντησε την Σκωτία. Οι περισσότερες παλαιωμένες τεκίλες ωριμάζουν σε βαρέλια bourbon ή ουίσκι, αλλά ο Σκωτσέζος Michael Ballantyne επέλεξε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ένα πιο global crossover. Η τεκίλα παλαιώνει για 7 μήνες σε single-malt casks του Speyside, κάτι που της δίνει νότες βελανιδιάς και μεγαλύτερη γλυκύτητα. 

> Διάβασε ακόμη: Θάνο Προυναρού, γιατί ο κόσμος αγαπάει τα μπαρ;

Patsch Blanco

Η φιάλη της παραπέμπει σε σιδερογροθιά ή prop από crime movie αλλά στην πραγματικότητα, η λευκή τεκίλα της Patsch είναι λεία, κρεμώδης και αληθινά νόστιμη.

Στην αρχή σου φέρνει στη μύτη κόκκους πιπεριού και φρέσκα βοτανικά, με τη συνέχεια -κατά τις πρώτες γουλιές- να είναι καθαρή με ένα έντονο τελείωμα. Είναι από εκείνες τις τεκίλες που δε χρειάζονται πολλά-πολλά: Αρκεί να σερβιριστούν με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Bacardi έχει μία νυχτερίδα στο logo του

Pavito Maestro Dobel

Κατά τη διάρκεια της απόσταξης, προστίθενται στο ζουμί του ποτού διάφορα πράγματα: Φρούτα, βότανα και ένα στήθος γαλοπούλας. Όχι, δε διάβασες κάτι λάθος. Είναι μία παράδοση που ακολουθεί πιστά το brand - ένας φόρος τιμής στις αρχαίες τελετουργίες θυσίας των Μάγιας και των Αζτέκων.

Η μάλλον ασυνήθιστη διαδικασία προσθέτει σώμα στο ποτό αλλά σε καμία περίπτωση μην περιμένεις γεύσεις χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στο ποτήρι σου. Αντιθέτως, το ποτό έχει μεταξένια υφή, ελαφρώς καρυκευμένη μύτη και νότες φρούτων (πχ ανανά), που το καθιστούν ένα σχεδόν έτοιμο cocktail. 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες