Έξυπνα κόλπα για να ανοίγεις το μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 18 Δεκεμβρίου 2023

Μερικές φορές η ζωή σού παρουσιάζει απροσδόκητες προκλήσεις, όπως το να έχεις ένα μπουκάλι κρασί και να συνειδητοποιείτε ότι δεν έχεις πρόχειρο ένα τιρμπουσόν. Αλλά πριν πανικοβληθείς, δες παρακάτω πέντε κόλπα που θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις το μπουκάλι και να απολαύσεις το κρασί σου, χωρίς προβλήματα.

Σπρώξε τον φελλό προς τα μέσα

Αυτή η μέθοδος, εγκεκριμένη από ειδικούς οινοποιούς, είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Αφού αφαιρέσεις το αλουμινόχαρτο, σπρώξε τον φελλό μέσα στη φιάλη με τα δάχτυλά σου ή με ένα ανθεκτικό αντικείμενο. Βεβαιώσου ότι έχεις πρόχειρη μια πετσέτα, καθώς θα χυθεί λίγο κρασί προς τα έξω. Μην ανησυχείς, ο φελλός θα παραμείνει άθικτος.

Χρησιμοποίησε ένα κλειδί ως τιρμπουσόν

Αν έχεις ένα κλειδί στη διάθεσή σου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν την τεχνική. Εισάγεις το κλειδί υπό διαγώνια γωνία στον φελλό και το στρίβεις, τραβώντας το προς τα πάνω. Αν και μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτα τα αποτελέσματα, είναι κι αυτή μια επιλογή, αν δεν έχεις άλλη μέθοδο στη διάθεσή σου.

Με βίδα και σφυρί

Αν έχεις βίδα και σφυρί, αυτή η μέθοδος είναι πιο ασφαλής. Βίδωσε τη βίδα μέσα στον φελλό και χρησιμοποίησε το σφυρί για να τον τραβήξεις, όπως θα έκανες με ένα τιρμπουσόν.

Ζέστανε τον λαιμό του μπουκαλιού

Θερμαίνοντας τον κενό αέρα μεταξύ του φελλού και του κρασιού, μπορείς να κάνεις τον φελλό να βγει σταδιακά. Να είσαι προσεκτικός με αυτήν τη μέθοδο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το μπουκάλι.

Το κόλπο με τα παπούτσια και τον τοίχο

Αυτή η μέθοδος είναι περισσότερο ένα εντυπωσιακό τρικ, παρά μια συνιστώμενη τεχνική. Τοποθέτησε το μπουκάλι σε ένα παπούτσι με σκληρή σόλα και χτύπησε τον τοίχο με τη βάση του μπουκαλιού στο παπούτσι. Μπορεί να είναι κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχεις άλλες επιλογές.

Έχε υπόψη σου ότι το άνοιγμα μιας φιάλης κρασιού χωρίς τιρμπουσόν μπορεί να γίνει επικίνδυνο και τα παραπάνω κόλπα δεν είναι και οι πιο κομψές επιλογές. Είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα απλό ανοιχτήρι για να απολαύσεις  το κρασί σου, χωρίς ταλαιπωρία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796

Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Hennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025

Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.