Έξυπνα κόλπα για να ανοίγεις το μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 18 Δεκεμβρίου 2023

Μερικές φορές η ζωή σού παρουσιάζει απροσδόκητες προκλήσεις, όπως το να έχεις ένα μπουκάλι κρασί και να συνειδητοποιείτε ότι δεν έχεις πρόχειρο ένα τιρμπουσόν. Αλλά πριν πανικοβληθείς, δες παρακάτω πέντε κόλπα που θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις το μπουκάλι και να απολαύσεις το κρασί σου, χωρίς προβλήματα.

Σπρώξε τον φελλό προς τα μέσα

Αυτή η μέθοδος, εγκεκριμένη από ειδικούς οινοποιούς, είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Αφού αφαιρέσεις το αλουμινόχαρτο, σπρώξε τον φελλό μέσα στη φιάλη με τα δάχτυλά σου ή με ένα ανθεκτικό αντικείμενο. Βεβαιώσου ότι έχεις πρόχειρη μια πετσέτα, καθώς θα χυθεί λίγο κρασί προς τα έξω. Μην ανησυχείς, ο φελλός θα παραμείνει άθικτος.

Χρησιμοποίησε ένα κλειδί ως τιρμπουσόν

Αν έχεις ένα κλειδί στη διάθεσή σου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν την τεχνική. Εισάγεις το κλειδί υπό διαγώνια γωνία στον φελλό και το στρίβεις, τραβώντας το προς τα πάνω. Αν και μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτα τα αποτελέσματα, είναι κι αυτή μια επιλογή, αν δεν έχεις άλλη μέθοδο στη διάθεσή σου.

Με βίδα και σφυρί

Αν έχεις βίδα και σφυρί, αυτή η μέθοδος είναι πιο ασφαλής. Βίδωσε τη βίδα μέσα στον φελλό και χρησιμοποίησε το σφυρί για να τον τραβήξεις, όπως θα έκανες με ένα τιρμπουσόν.

Ζέστανε τον λαιμό του μπουκαλιού

Θερμαίνοντας τον κενό αέρα μεταξύ του φελλού και του κρασιού, μπορείς να κάνεις τον φελλό να βγει σταδιακά. Να είσαι προσεκτικός με αυτήν τη μέθοδο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το μπουκάλι.

Το κόλπο με τα παπούτσια και τον τοίχο

Αυτή η μέθοδος είναι περισσότερο ένα εντυπωσιακό τρικ, παρά μια συνιστώμενη τεχνική. Τοποθέτησε το μπουκάλι σε ένα παπούτσι με σκληρή σόλα και χτύπησε τον τοίχο με τη βάση του μπουκαλιού στο παπούτσι. Μπορεί να είναι κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχεις άλλες επιλογές.

Έχε υπόψη σου ότι το άνοιγμα μιας φιάλης κρασιού χωρίς τιρμπουσόν μπορεί να γίνει επικίνδυνο και τα παραπάνω κόλπα δεν είναι και οι πιο κομψές επιλογές. Είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα απλό ανοιχτήρι για να απολαύσεις  το κρασί σου, χωρίς ταλαιπωρία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.