Η μπύρα δεν θα πάψει ποτέ να είναι το αγαπημένο ποτό των Αμερικάνων

Ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία συμφωνούν όλοι στις ΗΠΑ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Αυγούστου 2018

Οι Αμερικάνοι μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους για εκατοντάδες ζητήματα: Ποια είναι τα αξιόπιστα media και ποια διαδίδουν fake news; Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα ή μύθος; Το παγωτό-μαγιονέζα είναι σπουδαίο ή μια αηδία; Σε ένα πράγμα όμως φαίνεται να συμφωνούν: Η μπύρα είναι το σπουδαιότερο αλκοολούχο ποτό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσκόπηση που διενεργήθη από το Gallup

Η ιστοσελίδα έδωσε τη δυνατότητα σε ενήλικες Αμερικάνους να ψηφίσουν το αγαπημένο τους αλκοολούχο ποτό. Το 42% των συμμετεχόντων δήλωσε πως προτιμά την μπύρα έναντι του κρασιού και του σκληρού αλκοόλ. Αυτό όμως δεν ίσχυε πάντοτε. Πίσω στο 2005, το κρασί είχε επικρατήσει σε δημοτικότητα, ενώ το 2011 και το 2013, η μπύρα είχε σημειώσει τα χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας, όσο διεξάγεται η εν λόγω έρευνα.

Γενικότερα πάντως, είναι το αγαπημένο ποτό των Αμερικάνων τις τελευταίες δύο δεκαετίες παρά την αυξανόμενη ζήτηση για κρασί, mezcal και την σταθερή δημοτικότητα του Old Fashioned.

Η μπύρα έχει κερδίσει το καταναλωτικό κοινό στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως αποκαλύπτουν τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας - δηλαδή σε άτομα από 50 έως 64 ετών. 

Αυτό που επίσης κάνει γνωστό το Gallup είναι ότι οι Αμερικάνοι αγαπούν ακόμη περισσότερο τη φθηνή μπύρα. Κάτι που πρόκειται να αλλάξει καθώς ο Donald Trump, μέσω του νέου φορολογικού συστήματος, έχει αυξήσει τη φορολογία στο αλουμίνιο, κάτι που σημαίνει και την αύξηση στην τιμή της μπύρας σε κουτάκι. Και ένα πράγμα στο οποίο επίσης συμφωνούν οι Αμερικάνοι είναι πως δεν τους αρέσει να πληρώνουν φόρους. 

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Από το αψέντι του Manson μέχρι την τεκίλα του Clooney: Τα κορυφαία ποτά που έφτιαξαν οι διάσημοι

Πολλοί celebrities έχουν μπει δυναμικά στην βιομηχανία του ποτού. Ποια όμως είναι εκείνα τα προϊόντα που αξίζουν πραγματικά;

Η άγνωστη ιστορία του spritz

Πώς το ιταλικό cocktail τα τελευταία χρόνια κατέκτησε τον κόσμο.