5 από τις πιο περίεργες μπύρες που κυκλοφορούν εκεί έξω

Θα έπινες ποτέ κάτι από όρχεις φάλαινας;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο κόσμος της μπύρας περιλαμβάνει πολλές περίεργες επιλογές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως υπάρχουν μπύρες με κάνναβη, μπύρες για σκύλους και μπύρες με low-ABV (το τελευταίο αναφέρεται για προφανείς λόγους). Μπορείς να κάνεις ακόμη και μπάνιο μέσα σε μπύρα ενώ έρευνες έχουν αποδείξει πως αυτή μπορεί να βοηθήσει ακόμη και την ποιότητα του σπέρματός σου

Γενικά, στον πλανήτη μπύρα υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε μεγάλη κινητικότητα. Μία διερευνητικότερη ματιά στον κόσμο του ζύθου μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα πραγματάκια. Όπως ας πούμε κάποιες από τις πιο περίεργες ετικέτες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Saturday Morning IPA από την Smartmouth, με γεύση marshmallows

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smartmouth Brewing Co. (@smartmouthbeer) on

Η ζυθοποιία Smartmouth από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ θεώρησε πάρα πολύ λογικό να κυκλοφορήσει μία μπύρα που στηρίζεται στο concept lucky charms και για την παρασκευή της χρησιμοποιούνται marshmallows και διαφορετικά από τα συνηθισμένα δημητριακά. Ίσως για να πίνεις κάτι κάθε πρωί Σαββάτου που θα αράζεις παρακολουθώντας κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση.  

Hvalur από την Stedji Brewery, από όρχεις φάλαινας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beer Sifter (@beersifter) on

Η μπύρα της ζυθοποιίας Stedji συνδυάζει κάποιες από τις πιο ισχυρές δυνάμεις της φύσης: το εξαιρετικό νερό της Ισλανδίας και τους όρχεις φαλαινών. Όχι, δε διάβασες κάτι λάθος, το τελευταίο υλικό χρησιμοποιείται ανά παρτίδα προκειμένου να δώσει χρώμα στο ποτό. Οι ζυθοποιοί της εταιρείας μάλιστα δεν περιορίζονται σε αυτά: "Καπνίζουν" τη μπύρα τους σε κοπριά προβάτων. Γιατί όχι άλλωστε;  

Ghost Face Killah από την Twisted Pine, για όσους προτιμούν τα καυτερά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick Jenkins (@pjenkins007) on

Η Ghost Face Killah μπορεί να έχει μόλις 5,2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ αλλά χάρη στις 6 (σούπερ καυτερές) πιπεριές που χρησιμοποιούνται σε αυτή, μπορεί ακόμη και να προκαλέσει εγκαύματα. Serrano, jalapeño, habanero, Fresno και Anaheim συνδυάζονται με την bhut jolokia (την υπερκαυτερή, γνωστή και ως πιπεριά-φάντασμα) σε ένα, ίσως και κυριολεκτικά, εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Rocky Mountain Oyster Stout από την Wynkoop, από όρχεις ταύρου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wynkoop Brewing Co. (@wynkoopbrew) on

Σε περίπτωση που σου έλειψαν οι όρχεις, πάρε και μία μπύρα από μπαλάκια ταύρου. Η Wynkoop Brewing Company ξεκίνησε την όλη φάση ως πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά η δημοφιλία της συγκεκριμένης stout μπύρας ήταν τόσο μεγάλη που εξελίχθηκε σε success story για την εταιρεία. Αξίζει να τονιστεί ότι έχει μία κρεμώδη και πικάντικη γεύση, που όλοι γνωρίζουν την πηγή της προέλευσής της.

Snake Venom Beer από την Brewmeister, η πιο δυνατή μπύρα του κόσμου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Craft My Beer (@allezxiis) on

Με 67,5% ABV, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για του τι ακριβώς πρόκειται (σκέψου μόνο ότι τα περισσότερα ουίσκι δεν ξεπερνούν το 45% και τα gin είναι ανάμεσα σε 40-50%). Ένα μπουκάλι από το δημιούργημα της σκωτσέζικης ζυθοποιίας Brewmeister ισοδυναμεί με 15 σφηνάκια ενός δυνατού ποτού, ενώ πάνω στη φιάλη υπάρχει προειδοποίηση ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να ξεπεράσουν τα 35 ml. Συστατικά όπως η καπνιστή βύνη που έχει στεγνώνει πάνω από φωτιά τύρφης, ένας φυτικός γαιάνθρακας, αλλά και μαγιά μπύρας και σαμπάνιας είναι υπεύθυνα για τη γεύση της ενώ το μείγμα της ζύμωσης παγώνεται, ώστε να αφαιρεθεί ο πάγος και να προστεθεί ακόμη περισσότερο αλκοόλ.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα