Τα πιο δημοφιλή ουίσκι του 2019

10 πραγματικά αγαπημένες επιλογές των φίλων του ουίσκι για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, όπως τις αξιολόγησε το Whiskey Suggest.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ωστόσο όταν μιλάμε για καλά ουίσκι ο χρόνος είναι σχετικός. Πόσο μάλλον, όταν αναγνωρισμένα μέσα που ασχολούνται με τον βασιλιά των ποτών δίνουν στη δημοσιότητα τις λίστες τους με εκείνες τις ετικέτες που ξεχωρίζουν.

Και όχι, δεν μιλάμε για hoaxes, όπως ας πούμε την περίφημη είδηση για το ουίσκι από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θεωρείται "το καλύτερο σκωτσέζικο του πλανήτη" και που έκανε τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ πριν μία εβδομάδα, αλλά για πραγματικές ειδήσεις από τον κόσμο του ποτού.

Όπως ας πούμε τις λίστες με τα top-10 του Whiskey Suggest, που κατατάσσουν τα κορυφαία ανά κατηγορία ουίσκι. Έτσι εκτός όλων των άλλων αξιολογήσεων, έχει γίνει και η βαθμολόγηση για τα πιο δημοφιλή ουίσκι του πρώτου τριμήνου του 2019 (με βάση τις πωλήσεις, το hype και τη ζήτηση αναλογικά με το χρόνο κυκλοφορίας του καθώς και τη βαθμολογία των χρηστών του εν λόγω site). Τα οποία είναι, σύμφωνα πάντοτε με το Whiskey Suggest, τα παρακάτω.

Lagavulin 09 Year Old - House Lannister

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chad (@gtownyeti) on

Πρόκειται για ένα από τα 8 νέα ουίσκι που είναι αφιερωμένα στους οίκους του Game of Thrones. Πιο συγκεκριμένα, το 9 ετών single malt του Lagavulin φέρει το έμβλημα των Lannister. Πρόκειται για ένα στιβαρό ουίσκι με δυνατό σώμα και έντονο το καπνιστό στοιχείο, που μεταξύ άλλων βγάζει νότες βανίλιας, καραμέλας και ώριμων φρούτων. 

Oban Bay Reserve - The Night's Watch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K & W Liquors (@kandwliquors) on

Όπως και το προηγούμενο, έτσι και το Oban Bay Reserve - The Night's Watch, ανήκει στην ίδια σειρά ουίσκι που είναι αφιερωμένα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Η Νυχτερινή Φρουρά έχει ξεχωριστό μπουκάλι: Μία μαύρη φιάλη. Μία επιλογή διόλου τυχαία, καθώς πέρα από το σκούρο lay out του μπουκαλιού, το αποστακτήριο του Oban βρίσκεται από το 1794 σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Σκωτίας. 

Octomore 10 Year Old Dialogos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah (@whisky.goddess) on

Το Octomore είναι ένα δημιούργημα του αποστακτηρίου Bruichladdich στο Islay και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τόσο ξεχωριστά τα ουίσκι του νησιού. Ωριμάζει για 10 χρόνια κατά σειρά σε βαρέλια bourbon, κονιάκ και πορτ και το αποτέλεσμα αυτού είναι ένα single malt εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

Springbank 12 Year Old Cask Strength, Batch 18

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Springbank Distillers (@springbank1828) on

Ένα ακόμη single malt, αυτή τη φορά 12 ετών, με ωρίμανση κατά 70% σε βαρέλια sherry και 30% σε bourbon casks. Γλυκό και φρουτώδες στη μύτη με μία λεπτή αίσθηση καπνού, δυνατή και ξηρή γεύση με νότες καφέ, μελιού και βανίλιας και μέτριας διάρκειας επίγευση, με μία ελαφριά essence εσπεριδοειδών. 

Dalwhinnie Winter's Frost - House Stark

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah | Whisky Travel Blogger (@whiskynomad) on

Αν νόμιζες ότι ξεμπερδέψαμε με τα ουίσκι του Game of Thrones προφανέστατα και κάνεις λάθος και ένα ακόμη από αυτά στη συγκεκριμένη λίστα επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Το αποστακτήριο Dalwhinnie από τα Highlands εκπροσωπεί τον οίκο Stark, με ένα single malt με άρωμα μελιού, γεύση που βγάζει λεμόνι, πορτοκάλι και ξύλο και μια μικρή έως απότομη επίγευση. 

Glenmorangie Allta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remedy Liquor (@remedyliquor) on

Το αποστακτήριο στο Tain των Highlands γιορτάζει τα δέκα χρόνια των Private Edition series του με το Allta, το πρώτο ουίσκι που φτιάχτηκε με το κριθάρι που προέρχεται αποκλειστικά από τις εκτάσεις του Glenmorangie. Είναι πλούσιο και φρουτώδες και ωριμάζει σε βαρέλια bourbon.

Kingsbarns Dream to Dram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kingsbarns Distillery (@kingsbarnsdist) on

Μόλις ένα μήνα πριν, το Kingsbarns παρουσίασε το πιο πρόσφατο ουίσκι του, για το οποίο μάλιστα εκτός των άλλων χρησιμοποιείται νερό αποκλειστικά από την πηγή που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το αποστακτήριο. Ένα ξεκάθαρο single malt με διακριτά αρώματα καλοκαιρινών φρούτων και ζαχαρωτών.  

Glengoyne Legacy Series, Chapter One

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glengoyne Highland Single Malt (@glengoyne) on

Το αποστακτήριο Glengoyne έχει παράδοση στις συλλεκτικές και περιορισμένες σειρές από ουίσκι και όπως κατάλαβες το Chapter One είναι ένας ακόμη εκπρόσωπος αυτών. Ωριμάζει σε βαρέλια sherry, έχει γεμάτη γεύση, αρώματα αποξηραμένων φρούτων και μακρά επίγευση.

Bushmills Distillery Exclusive

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Bushmills Inn (@bushmillsinn) on

Το μοναδικό ιρλανδικό ουίσκι αυτής της λίστας, που είναι μία από τις καλύτερες δουλειές του αποστακτηρίου της βορειότερης ακτής της Βορείου Ιρλανδίας. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του Bushmills (τα παραδοσιακά γλυκά αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και πεπονιού) με λίγο διαφορετική υφή στο στόμα (κάποιοι το περιγράφουν ως περισσότερο λείο) και έντονες νότες μπαχαρικών. 

Bladnoch 17 Year Old

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bladnoch Distillery (@bladnochwhisky) on

Παλαιώνει για 17 χρόνια σε bourbon casks με τελείωμα σε βαρέλια ερυθρού Καλιφορνέζικου οίνου. Ως εκ τούτου είναι σύνθετο, με πλούσια γεύση και αρώματα που εκτείνονται από αποξηραμένα φρούτα και νότες καφέ μέχρι βανίλια, ζαχαρωτά και κεράσι. 

Μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις λίστες του Whiskey Suggest εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.