2 νέα spirits γι' αυτό το καλοκαίρι

H πρώτη λευκή añejo τεκίλα παγκοσμίως και ένα super premium ιταλικό κάνουν τη διαφορά.

Η τεκίλα Don Julio 70 και το gin Villa Ascenti έρχονται να αναβαθμίσουν κάθε σπιτικό μπαρ. Τα νέα εκλεκτά αποστάγματα απευθύνονται σε εκλεπτυσμένους ουρανίσκους και ενισχύουν την συλλογή των premium spirits της Diageo. Πρόκειται για spirits φτιαγμένα με δεξιοτεχνία, πίστη στην παράδοση, αλλά και με διάθεση να συνοδεύσουν κάθε ξεχωριστή στιγμή, όπως την ορίζει ο καθένας. 

Τεκίλα Don Julio 70 

2 νέα spirits γι' αυτό το καλοκαίρι

Η Don Julio 70 Añejo Claro είναι ένα μοναδικό προϊόν, που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία της τεκίλας añejo, ενσαρκώνοντας την πλούσια πολυπλοκότητα ενός κλασικού αποστάγματος της κατηγορίας σε ένα ποτό που φιλτράρεται και αποχρωματίζεται, για να αποκτήσει ξανά τη δροσερή γεύση αγαύης που συναντάμε σε μια blanco. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Don Julio Gonzalez to 2011 ως "el Primer Añejo Cristallino” και αποτελεί άλλη μία εξέλιξη στην κατηγορία της τεκίλας ως η πρώτη λευκή añejo παγκοσμίως. Η Don Julio 70 χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένη, ώριμη μπλε αγαύη και αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες. Παλαιώνει για 18 μήνες σε βαρέλια ex-bourbon από λευκή αμερικανική δρυ και στη συνέχεια υποβάλλεται σε φιλτράρισμα με άνθρακα, για να αποκτήσει ξανά τις βασικές νότες εσπεριδοειδών μιας τεκίλας blanco. Έτσι δημιουργείται μια συνδυαστική γευστική εμπειρία: στην αρχή νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων και στο τέλος γεμάτη, γλυκιά και απαλή επίγευση βανίλιας. Η Don Julio 70 προσελκύει αυτούς που εκτιμούν τα εκλεπτυσμένα ποτά , είτε για να τα απολαμβάνουν μόνοι τους είτε για να τα μοιράζονται με φίλους. 

Gin Villa Ascenti

ΤΖΙΝ VILLA ASCENTI

Το Villa Ascenti είναι ένα νέο super premium ιταλικό gin που παράγεται με φρέσκα συστατικά από τους λόφους του Πιεμόντε. Δημιουργήθηκε από τον Master Distiller, Lorenzo Rosso, σε συνεργασία με τους αγρότες του Πιεμόντε. Το Villa Ascenti Gin έχει αναζωογονητική γεύση που οφείλεται στον φρέσκο δυόσμο και στο θυμάρι, που σε αρμονία με τα μούρα Τοσκάνης και τη λεπτή γλυκύτητα του σταφυλιού Moscato, δημιουργούν ένα ποτό με μια βελούδινη, λεπτή, γλυκιά και ελαφριά γεύση. Τα βότανα αποστάζονται όσο ακόμα είναι νωπά, λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή τους προσδίδοντας φρεσκάδα. Πρόκειται για ένα luxury gin που απευθύνεται στους connoisseurs και στους νέους καταναλωτές της κατηγορίας που δεν διστάζουν να πειραματιστούν. Η φιάλη του Villa Ascenti είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο ιταλικό πράσινο γυαλί. Το λεπτό, ανοιχτό πράσινο χρώμα αντικατοπτρίζει τα αποστάγματα φρέσκου δυόσμου και θυμαριού και το κλείσιμο από φελλό φέρει το μονόγραμμα VA : καθώς ανοίγει κανείς ένα μπουκάλι Villa Ascenti, θα ακούσει το χαρακτηριστικό παιχνιδιάρικο "ποπ" από το πώμα.


Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το τέλειο Daiquiri καθώς ακόμη και κάποια από τα κορυφαία Ιαπωνικά ουίσκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.