Atomik, η αρτιζάνικη βότκα του Τσερνόμπιλ

Spoiler alert: Δεν περιέχει ραδιενέργεια.

Προφανώς, φτιάχνοντας μία βότκα από σιτηρά που καλλιεργούνται στην (πρώην) αποκλεισμένη ζώνη γύρω από το Τσερνομπίλ -σκηνικό μίας εκ των χειρότερων πυρηνικών καταστροφών της ιστορίας πριν από 3,5 δεκαετίας- οφείλεις να υιοθετήσεις και το κατάλληλο, επιθετικό αν μη τι άλλο, marketing. Αυτό σκέφτηκε πιθανότατα η ομάδα της Chernobyl Spirit Company, η οποία έχει παρουσιάσει εδώ και μερικούς μήνες την βότκα Atomik. 

Το όλο project ξεκίνησε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ Jim Smith, σε συνεργασία με Βρετανούς και Ουκρανούς επιστήμονες και αποσταγματοποιούς, που ήθελαν αφενός να αποδείξουν πως δεν υπάρχει πλέον ραδιενέργεια στην περιοχή και αφετέρου να τονώσουν την ντόπια οικονομία, φτιάχνοντας ένα πολύ χαρακτηριστικό προϊόν της χώρας. Το τελευταίο ενισχύεται από το γεγονός πως το 75% από τα κέρδη των πωλήσεων -όταν η βότκα βγει σε ευρεία κυκλοφορία- θα πάνε σε οργανισμούς και φορείς της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Atomik, η αρτιζάνικη βότκα του Τσερνόμπιλ

Ο Smith επιμένει ότι πρόκειται για ένα 100% ασφαλές προϊόν καθώς μετά από σειρά εκτεταμένων τεστ δεν βρέθηκε απολύτως κανένα ίχνος από ραδιενεργά ισότοπα σαν το πλουτώνιο, το αμερίκιο, το καίσιο ή το στρόντιο. Πρόκειται για ένα spirit διπλής απόσταξης, με 40% ABV και όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μίας premium βότκας.

Προς το παρόν, υπάρχει μόνο μία φιάλη από την Atomik αλλά όπως σημειώνεται στο επίσημο site της Chernobyl Spirit Company, υπάρχει σχεδιασμός ώστε να κυκλοφορήσουν προσεχώς αρκετές από αυτές. 


Διάβασε ακόμη για το παρεξηγημένο αψέντι, το μικρότερο whisky bar στον κόσμο, 3 μεξικάνικα spirits που δεν είναι τεκίλα ή mezcal, την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και το τέλειο pairing του Aperol Spritz με την πίτσα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.